Moja mama - recepty pstruh

Pstruh so šalátom

Recept od Zajacovej a Hrabinskej.

Ingrediencie:

  • 800g pstruh
  • morská soľ v mlynčeku Kania
  • čierne korenie v mlynčeku Kania
  • olivový olej Italiamo
  • 2 lyžice kryštálového cukru CAstello
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu Acentino
  • 1 malá hrsť sušených hrozienok Suntree
  • 100 ml suchého bieleho vína
  • čerstvá petržlenová vňať
  • 1 väčší fenikel s vňaťou
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 veľký pomaranč
  • 1 hrsť čerstvej mäty

Postup:

Filety si očistíme nakrájame na porcie a opečieme z oboch strán. Na panvici si skaramelizujeme cukor zalejeme vinným octom. Pridáme vo víne namočené hrozienka aj s vínom. Necháme víno odpariť. Zmesou zalejeme na tenké pásiky nakrájaný fenikel, vyfiletované pomaranče, šťavu z citróna, nasekanej mäty, ochutené soľou, čiernym korením a z ľahká premiešame.