Moja mama - recepty Queena

Indické mleté QEEMA

Recept od Gašparíka a Cesnak.

Ingrediencie:
500g mletého hov. mäsa
1čl garam masala
1pl mletého sušeného koriandru
1čl sušeného mletého zázvoru
4 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
Asi 3 palce čerstvého zázvoru
1/2 čl kurkumy
1čl mletej rímskej rasce
Chili vločky 1čl
Soľ, korenie
Rastlinný olej
Čerstvý koriander
Asi šálku čerstvého, nasekaného koriandru
Pól šálky čerstvej, nasekanej mäty
Lyžica cukru
Lyžica citrónovej šťavy
2 zelené chilli papričky
2dcl zeleninového vývaru
2 ks kalerábu
Špeciálny struhák na pásiky na zeleninu (špagety) najlepšie tescoma !
Wasabi pasta
Limetka
Rastlinný olej
ryža


Postup:


Ako prvé dáme varit ryžu.
1.Na oleji jemne opečieme nakrájanú cibuľu, potom pridáme pretlačený cesnak a
nastrúhaný zázvor.
2.Keď je cibuľka do zlatista opečená, pridáme mäso a opečieme do hneda.
3.Pridáme všetky koreniny, premiešame ochutnáme a podľa potreby prisolíme.
4.Zmes zalejeme 2dcl vývaru a necháme za občasného premiešania vypariť.
5.Posypeme nakrájaným čerstvým zázvorom, čerstvým koriandrom poprípade chili
6..Do mixéra vložíme koriander, mätu, zázvor, chili, cukor, cesnak, citrónovú šťavu a
trochu vody. Rozmixujeme do hladka.
7.Kaleráby ošúpeme a nastrúhame na tenké pásiky, slížiky a urobíme si zálievku z
wasabi pasty, oleja, soli a citrónovej šťavy