Moja mama - recepty - bravcova panenka

Bravčová panenka na zelených fazuľkách so slaninkou podávané na hubovo – smotanovej omáčke

Recept od Pelechovcov.

Suroviny:

  • Br. Panenka 1 – 1,5 kg
  • zelené lusky (mrazené/čerstvé) 400g
  • smotana 33% 1 l
  • Huby lesné (mrazené/čerstvé) 500 g
  • soľ, korenie
  • slaninka oravská
  • olej
  • alobal
  • ľad
  • vývar 1L

Postup:

Bravčovú panenku očistíme, osolíme a okoreníme, položíme na rozohriatu panvicu a zatiahneme zo všetkých strán, dáme do rúry, fazuľové lusky uvaríme v osolenej vode a schladíme, na panvici osmažíme slaninku a pridáme fazuľové lusky, V hrnci si rozohrejeme maslo pridáme huby zalejeme vývarom a necháme povariť pridáme smotanu zredukujeme maslom.