Zapekaná bravčová panenka v lístkovom ceste s pečeňovou paštétou a baby špenátom na hubovom ragú

Recept od Rusinu a Sedláka.

Ingrediencie:

  • Bravčová panenka 4x po 150g
  • Domáca  pečeňová paštéta 500g
  • Baby špenát 200g
  • Dijónska horčica
  • Lístkové cesto chladene vyvaľkané 2ks
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Vajce
  • Cibula
  • Cesnak
  • Huby mix (hríby, suchohríby, portobelo šampiňón...)
  • Smotana
  • Maslo
  • Olej
  • Petržlenová vňať
  • Biele víno
  • Mikrobylinky (sakura, žerucha,...)

Postup:

Bravčovú panenku okoreníme osolíme a opečieme z každej strany. Lístkové cesto natrieme pečeňovou paštétou poukladáme baby špenát a na neho uložíme panenku natretú dijónskou horčicou. Zarolujeme, natrieme vajíčkom, a dáme piecť na 15 minút do rúry. Nasekáme cibuľu cesnak orestujeme na masle pridáme huby podlejeme vínom a dusíme do mäkka nakoniec dochutíme soľou korením pet. vňaťou a zjemníme smotanou a maslom. Panenku po dopečení prekrojíme a podávame položené na hubovom ragú.