Zapekaná bravčová panenka v lístkovom ceste s pečeňovou paštétou a baby špenátom na hubovom ragú
15.01.2018 - 14:13
Recept od Rusinu a Sedláka.
Ingrediencie:
- Bravčová panenka 4x po 150g
- Domáca pečeňová paštéta 500g
- Baby špenát 200g
- Dijónska horčica
- Lístkové cesto chladene vyvaľkané 2ks
- Soľ
- Čierne korenie
- Vajce
- Cibula
- Cesnak
- Huby mix (hríby, suchohríby, portobelo šampiňón...)
- Smotana
- Maslo
- Olej
- Petržlenová vňať
- Biele víno
- Mikrobylinky (sakura, žerucha,...)
Postup:
Bravčovú panenku okoreníme osolíme a opečieme z každej strany. Lístkové cesto natrieme pečeňovou paštétou poukladáme baby špenát a na neho uložíme panenku natretú dijónskou horčicou. Zarolujeme, natrieme vajíčkom, a dáme piecť na 15 minút do rúry. Nasekáme cibuľu cesnak orestujeme na masle pridáme huby podlejeme vínom a dusíme do mäkka nakoniec dochutíme soľou korením pet. vňaťou a zjemníme smotanou a maslom. Panenku po dopečení prekrojíme a podávame položené na hubovom ragú.