Moja mama - recepty - gnocci

Gnocchi v smotanovo-paradajkovej omáčke s krevetami

Recept od Ihringovej a Karelovej.

 Ingrediencie:

  • 1kg uvarených zemiakov v šupke
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 4 ks vaječné žĺtka
  • polohrubá múka
  • šalotka
  • cherry paradajky
  • olivový olej
  • paradajkový pretlak
  • cesnak
  • thajské čerstvé čili
  • petržlenová vňať alebo pažítka
  • šľahačková smotana 0,5 l
  • lúpané krevety 700g strednej veľkosti
  • rybí vývar.

Postup:

Zo zemiakov, vajec, múky a soli si vypracujeme cesto z ktorého vytvarujeme gnocchi. Tie uvaríme v osolenej vode. Na olivovom oleji sprudka opečieme krevety. Krevety vyberieme a do výpeku pridáme nasekanú šalotku, cherry paradajky, rajčiakový pretlak a čili papričku.

Orestujeme a ochutíme soľou, č. korením a pridáme trošku rybacieho vývaru. Keď sa omáčka zredukuje pridáme smotanu. Nakoniec pridáme do omáčky uvarené gnocchi a opečené krevety. Ozdobíme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.         

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy: