Tradičná hríbovica z dielne Na chalupe nemôže chýbať ani na vašom sviatočnom stole!

Určite to poznáte, celý rok sa tešíte na tradičné vianočné pokrmy. Súčasťou menu väčšiny domácností na Slovenku je aj polievka. Ak robíte tradičné šošovicovú či kapustnicu, možno by ste radi vyskúšali tento rok niečo iné. Čo poviete na hríbovicu?

Relácia Na chalupe prináša okrem množstva praktických rád a tipov aj pre vašu chalupu, aj recepty na tradičné slovenské pokrmy. Tentokrát sa môžete inšpirovať hríbovou polievkou, ktorá bude hitom aj u vás doma. Na jej prípravu budeme potrebovať: 3 druhy pikantných klobás, sušené dubáky, sladkú smotanu, čierne korenie, ocot, hladkú múku, soľ, cibuľu, cesnak a bobkový list, vínny alebo jablčný ocot na dochutenie.

Zdroj: unsplash.com

A takto budeme postupovať pri príprave: Očistíme si cibuľu a cesnak. Klobásu vložíme do hrnca s vodou a začneme variť. Pridáme nové korenie, čierne korenie, bobkový list, celú cibuľu. Po štyridsiatich piatich minútach pridáme sušené huby, najlepšie dubáky. Vyberieme klobásy. Zátrepku vyšľaháme zo sladkej smotany a polohrubej múky a vlejeme ju do polievky. Klobásu nakrájame a vložíme späť do polievky. Pár minút pred koncom polievku dochutíme vínnym alebo jablčným octom.

Sledujte reláciu Na chalupe dnes o 16:50 na JOJke! 

Tagy: Na chalupe