Lákavé spojenie domáceho karamelu, jogurtu a jabĺk: O tento koláč sa doma pobijete!

Relácia Na chalupe prináša okrem množstva nápadov do vašej domácnosti tiež lahodné recepty zo sezónnych ingrediencií!

Jablká patria medzi obľúbené ovocie do koláčov. Dá sa s nimi vykúzliť nejeden lahodný recept. Katka Jesenská je zdatná kuchárka aj pekárka, no do relácie Na chalupe si občas prizve aj iné gazdinky. V jednej z epizód jej s pečením pomáhala Petra Foltánová, miestna pekárka zo Štiavnice. Spolu napiekli koláč, s ktorým má Petra vždy úspech. Využíva predovšetkým lokálne ingrediencie! 

Na cesto potrebujete:

200 g hladkej múky

120 g práškového cukru

Lyžičku prášku do pečiva

Lyžičku vanilkového cukru

125 g masla

Zdroj: unsplash.com/bao-nguyen

Na plnku budete potrebovať:

750 g bieleho jogurtu

60 g škrobu

150 g práškového cukru

1 vanilkový cukor 

Na prípravu domáceho karamelu vám nesmie chýbať: 

250 g kryštálového cukru

Smotana na varenie

50 g masla

Niekoľko jabĺk 

Celý postup nájdete vo videu vyššie! 

Sledujte Na chalupe dnes o 15:45 na JOJke v dvoch častiach za sebou! 

Tagy: Na chalupe