Chystáte sa na Vianoce pripravovať kapra? Ozvláštnite tradičné jedlo netradičným receptom!

Vianoce sú plné zvykov. K nim patrí aj príprava kapra, ktorý nemôže chýbať takmer v žiadnej slovenskej domácnosti!

Ak patríte k milovníkom tradičných Vianoc, možno tento rok túžite po zmene. Kapor chýbať nemôže, no namiesto toho, aby ste ho vysmažili a pripravili k nemu zemiakový šalát, skúste zdravšiu variantu. Kapra nemusíte nutne vysmážať a dokonca ho ani dávať do mlieka. "Malo by sa to asi robiť kvôli tomu zápachu, ale ja to nerobím, keďže používam čerstvé ryby," prezradil šéfkuchár Marcel Ihňačák. Práve čerstvosť ryby je základom, pretože vďaka tomu nezapácha, čo mnohým vadí. "Je dobré vybrať si kvalitné víno," prezradil ostrieľaný kuchár. 

Na kapra na víne s pečenými zemiakmi budete potrebovať:

700 g filety z kapra

4 jarné cibuľky

4 strúčiky cesnaku

50 g masla

olivový olej

1 lyžica medu

1 kg zemiakov

soľ, čierne korenie

rozmarín a kôpor 

kvalitné biele suché víno 

Aj v relácii Na chalupe k "vianočnej" rybe zvolili zemiaky, nie však s ťažkou majonézou, ako ste možno zvyknutí. Základom sú pečené zemiaky, ktoré dochutíme čerstvými bylinkami. Tie dáme piecť a môžeme sa vrhnúť na osmaženie kapra. A ako spojiť víno s rybou, to sa dozviete vo videu nižšie:

Sledujte reláciu Na chalupe dnes o 16:50 na JOJke!