Zdravé jedlo nemusí byť zlé: TÁTO mrkvová dobrota si vás získa na prvý hryz!

Relácia Na chalupe neprináša len množstvo nápadov do domácnosti, ale aj vychytené recepty do vašej kuchyne!

Kto sa počas vianočných sviatkov aspoň raz neprejedol, ako by ani nezažil tie pravé Vianoce. Dobré, ale častokrát nezdravé jedlo patrí k Vianociam a musíme sa zmieriť s tým, že občas nám na váhe pribudne nejaké to číslo. Ak sa po ťažkom období pre naše postavy chcete opäť dostať do kondície, určite oceníte zdravý zeleninový recept!

Nepochybne vám po zbieraní úrody zvýšila nejaká tá mrkva, ktorú skladujete na suchom a tmavom mieste. Práve teraz je najlepší čas ju zužitkovať, a to nielen ako súčasť obľúbených zimných pokrmov. Ak nie ste fanúšikom mrkvy, pravdepodobne vám tento recept nezachutí natoľko, no dochutiť si ho môžete podľa svojich predstáv. V relácii Na chalupe využili tieto koreniny a dochucovadlá. V neposlednom rade stojí maslo, ktoré dodá pečenej mrkve lahodnú chuť. Ku koreninám môžete pokojne pridať niečo štipľavé či iné bylinky! 

Zdroj: TV JOJ

​Recept zvládne skutočne každý. Veď v relácii Na chalupe pomáhala aj malá kuchárka, ktorá sa v kuchyni priúča od babky a maminy. Zo všetkých surovín jednoducho vypracujeme cesto, to necháme odležať, vyvaľkáme, následne z neho robíme tyčinky - môžeme vykrajovať formičkou alebo nožíkom. Celý postup nájdete vo videu vyššie. 

Sledujte reláciu Na chalupe aj dnes o 16:50 na JOJke! 

Tagy: Na chalupe