Zabudnite na klasickú fazuľovicu: Keď vyskúšate tento recept, oblížete sa aj za ušami!

Obsahuje totiž tajnú ingredienciu.

V novej relácii Na chalupe bude jednou z pravidelných rubrík aj varenie zo sezónnych potravín. Keďže jeseň je obdobie, počas ktorého sa veľa a často údi mäso či klobásy, moderátorka Katka Jesenská nám ukázala svoj obľúbený recept na netradičnú fazuľovú polievku. „K tomuto receptu mám nežný vzťah, pretože túto polievku mám od Paľka Mikulíka, ktorý bol ešte mojím pedagógom na vysokej škole. Bol to veľký kuchár. On nám túto polievku varil ešte počas revolúcie. Bol veľký chalupár a naozaj mal rád prírodu,“ prezradila. Stravníci, ktorých polievkou pohostila, si jedlo nevedeli vynachváliť, a preto vám recept ponúkame aj vy. Garantujeme vám, že ak ho vyskúšate, už nikdy nebudete chcieť klasickú fazuľovicu.

Nežná fazuľovica
Údené mäso
Domáca klobása
Fazuľa
Mrkva
Zemiaky
Cesnak
Bobkový list
Cibuľa
Čierne korenie
Soľ
Sušené slivky
Sušené hríby
Klinčeky
Pol deci koňaku
Múka na zahustenie

Za začiatok si uvaríme údené mäso. Do vody, ktorá nám po varení ostala, hodíme celú cibuľu, do ktorej sme napichali klinčeky. Polievke to dodá krásnu vôňu. Pridáme predvarenú alebo namočenú fazuľu, klobásu a na kocky nakrájané zemiaky a karotku. Po čase pridáme sušené hríby a sušené slivky. Na konci pridáme údené mäso. Podľa chuti môžete pridať štipľavé papričky. Podávame tak, že najprv do taniera nalejeme pol deci koňaku, ktorý zalejeme horúcou polievkou. Dobrú chuť!

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Ako netradične pomenoval Maťo Landl miesto, v ktorom sa na svojej chalupe sprchuje? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

Víťaza uverejníme presne o týždeň po skončení ďalšej časti relácie Na chalupe!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe