Že sa v elektrickom hrnci dá len variť? Omyl! Upečiete v ňom aj tento chutný koláč

Bude na nerozoznanie od toho z rúry.

V novej relácii Na chalupe predviedla moderátorka Katka Jesenská ďalší skvelý recept zo sezónnych surovín, ktorý ľahko a rýchlo urobíte nielen na chalupe. Tento raz však pred kamerami nevarila, ale piekla. Ak ste si povedali, že pečenie koláča je v provizórnych podmienkach na chalupe náročné, ste na omyle. Jednou z najobľúbenejších vecí, ktoré nesmú Katke v kuchyni chýbať, je totiž elektrický hrniec. Využijete ho na uvarenie kompletného obeda, ale aj na zhotovenie jednoduchého zákusku, ktorý poteší všetky maškrtné jazýčky.

Jablkový koláč
6 väčších jabĺk
štamprlík kalvádosu
160 gramov cukru
3 celé vajíčka
125 gramov múky
1 dcl oleja
škorica
vanilkový cukor
prášok do pečiva
citrónová kôra
maslo na vytretie formy

Na začiatok očistite jablká, odstráňte jadrovník a pokrájajte ich nadrobno. Aby vám nestmavli, namočte ich do citrónovej vody. Vo veľkej nádobe zmiešajte múku s cukrom. Pridajte olej, celé vajíčka, nastrúhanú kôru z citróna, škoricu a práškový cukor. Na záver do cesta prilejte kalvados. Postup pri ukladaní cesta a jabĺk do hrnca je opačný, ako by ste čakali. Na dno položte nakrájané jablká a tie zalejte pripraveným cestom. Pečte približne pol hodinu. Dobrú chuť!

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Koľko krát sa musíte dreva dotknúť, aby ste zo surového kusu mali polienka na kúrenie? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

Šťastným výhercom minulotýždňovej súťaže o predplatné sa stáva Anna Podmanická zo Starej Bystrice. Srdečne blahoželáme! Víťazov budeme kontaktovať prostredníctvom mailu.

Víťaza uverejníme presne o týždeň po skončení ďalšej časti relácie Na chalupe!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe