Pruzky

Prúžky vás môžu rozšíriť, ale aj zúžiť: Poradíme vám, aké sa hodia k vašej postave!

Dosiahnite dokonalú optickú ilúziu.

Pásiky patria medzi najstabilnejšie prvky módy, ktoré sú trendy v každom ročnom období. Módni návrhári a reťazce s oblečením ich pravidelne zaraďujú do svojich kolekcií, pretože ich dámy nosia s veľkou obľubou. Ich výhodou je, že sú veľmi univerzálne a v závislosti od zvolených doplnkov môžu pôsobiť elegantne, ale aj športovo či sexi. Pri kúpe prúžkovaných kúskov by ste však vždy mali brať do úvahy váš typ postavy. Čo pristane žene s chlapčenskou postavou, nebude vyzerať najlepšie na dáme s krivkami Venuše. Preto vám prinášame veľký manuál, podľa ktorého si vyberú ideálne kúsky asi všetky dámy.

Plné prsia + úzke boky + štíhle nohy: Hoci sa na prvý pohľad zdá, že ide o vysnívanú postavu každej ženy, dámy, ktoré ju majú, nám určite dajú za pravdu, že dokáže poriadne potrápiť. Najmä v prípade, že milujete prúžky. Vyberajte si preto úzke a vertikálne pásiky, ktoré vám vyformujú pás a zároveň vyvážia pomer medzi vrchnou a spodnou časťou tela.

Malé prsia + štíhly pás + chudé boky: Ak chcete svojej chlapčenskej postave aspoň opticky dodať „tie správne krivky“, pásiky sú ideálnym tipom. Nebojte sa experimentovať s hrubými prúžkami. Môžu smerovať do akýchkoľvek strán a hrať pestrými farbami. Pokojne ich doplňte aj grafickými vzormi.

Veľké prsia + osí pás + široké boky: Takzvaná postava v štýle presýpacích hodín je podľa pánov najpríťažlivejším typom postavy. Vaše krivky však najlepšie vyniknú, ak výrazné partie zjemníte a pohľad prenesiete na štíhly pás. Voľte si preto šaty, ktoré sú v driekovej oblasti zaujímavo riešené, čím automaticky prilákajú pozornosť.

Malé prsia + štíhly pás + široké boky: Ak máte postavu, ktorá pripomína hrušku, prúžkované outfity si vyberajte tak, aby ste vrchnú časť tela opticky rozšírili a naopak spodnú zúžili. Pásiky na zvršku by preto mali byť horizontálne a na sukni vertikálne.

Široké ramená + veľké prsia + chudé boky: V prípade, že je horná polovica tela mohutnejšia ako tá spodná, vršok by mal ostať jednofarebný. Pásiky si vyberajte len v spodnej časti šiat, na nohaviciach či na sukniach.

Zdroj foto: Profimedia, Pinterest.com