Prešľapy

Leto je nekonečnou studnicou módnych prešľapov: Týchto 5 omylov stále robíme!

Patríte do tejto skupiny žien aj vy?

Zimné mesiace vo väčšine neznášame, pretože nech ideme kamkoľvek, musíme sa poriadne naobliekať. Vrstvy oblečenia sú však voči nám milosrdné, ak občas zabudneme na úpravu jednotlivých častí nášho tela. V ľahkom letnom oblečení je ale všetko na očiach a tak ani neviete ako a módny prešľap je na svete. Pripravili sme si pre vás zoznam piatich omylov, ktoré mnohé z nás stále robia aj napriek masívnej osvete.

1. Zarastené podpazušie: Kedysi bolo úplne normálne, že ženy mali v podpazuší chumáčiky chlpov, aj keď si obliekli tielko na ramienka. Už niekoľko rokov je však na trhu toľko spôsobov, ako si odstrániť nežiaduce ochlpenie, že v tomto prípade naozaj neexistuje výhovorka. Hoci sa pred časom speváčky ako Miley Cyrus a Madonna pokúšali o obnovenie trendu zarastených pazúch, našťastie, sa im to nepodarilo.

2. Priesvitné ramienka na podprsenke: „Neviditeľné“ ramienka prišli do módy približne  pred desiatimi rokmi. Vtedy sme ich takmer všetky nosili s veľkou obľubou a tešili sme sa z nich. Postupom času väčšina z nás prišla na to, že sú nielen neestetické, ale aj nepraktické. Telo sa totiž pod gumou príšerne potí a svrbí. Proti gustu žiaden dišputát, ale naozaj si dámy, ktoré nosia priesvitné ramienka na podprsenke, myslia, že ich nevidno? Vidno! Miesto nich radšej siahnite po podprsenke s odopínateľnými ramienkami. Ak máte príliš veľké prsia na to, aby ste nemali oporu v ramienkach, vyberte si podprsenku v telovej farbe.

3. Presvitajúce nohavičky pod oblečením: Čo nosíte pod šatami, by nemal vidieť nikto okrem vášho partnera, doktora, mamy a najlepšej kamošky. Práve z tohto dôvodu by mala byť spodná bielizeň neviditeľná aj v prípade, že na sebe máte jemne priesvitný kúsok. Ak si teda často obliekate svetlé nohavice, sukňu či šaty, v ktorých je to najviac vidno, voľte bezšvové telové nohavičky. Nemusia to byť rovno tangá, pokojne si vyberte aj brazílsky strih. Rovnaké pravidlo platí, ak si na seba dáte priehľadný kúsok v hocijakej inej farbe.

4. Zanedbaná pedikúra: Popraskané päty, hrubá pokožka na chodidlách a neupravené nechty. Napriek tomu, že sa stále dáva do popredia dôležitosť pedikúry, mnohé dámy zabúdajú na to, že nohy nás nosia celý život, a preto by sme im mali venovať dostatočnú pozornosť. Pravdaže, najdôkladnejšie vám nohy upravia v salóne krásy, no ak sa vám nechce nikam chodiť a míňať peniaze, urobte si pedikúru doma. Nie ste zástankyne lakovania nechtov? Nevadí. Stačí, ak odstránite zhrubnutú kožu, upravíte si nechty a na záver si celé chodidlá poriadne nakrémujete.

5. Nepoužívanie antiperspirantu: Na záver ostala asi najobľúbenejšia súčasť leta najmä vtedy, ak cestujete mestskou hromadnou dopravou. Iste, v horúčavách sa potí každý, pot sa po čase rozkladá a zapácha, no občas to vyzerá tak, že niektorí ľudia akoby stále neobjavili čaro antiperspirantu či aspoň deodorantu. Ak trpíte prílišným potením a bežne dostupné prípravky vám nezaberajú, zájdite do lekárne. Kozmetické a farmaceutické firmy už vyrábajú aj také prípravky, ktoré pomôžu naozaj každému.

Sledujte najštýlovejšiu šou Nákupné maniačky každý pracovný deň o 15:50 na JOJke!

Autor: Lenka Filipová