Obdivujete anglické záhrady? Spravte si vlastnú z tej vašej!

My vám ukážeme ako na to.

Manželia z Bratislavy túžili po novej záhrade, ktorá by bola v anglickom štýle. Pre našich špecialistov z Novej záhrady to bola opäť nová ďalšia výzva, s ktorou sa museli popasovať. Ako a či to zvládli, posúďte už sami. My vám prinášame niekoľko typov rastlín, ktoré sú typické pre anglické záhrady:

Hortenzia
Hortenziám vyhovuje vlhké podnebie, majú radi polotieň a mierne kyslú pôdu.

Veternica hybridná
Má krásne biele kvety, výborne sa hodí ako obruba polotienistých, ale aj slnečnejších záhonov a ako podrast pre hortenzie. Darí sa im na slnku a na polotieni, potrebujú priemernú zálievku, pH: neutrálne.

Funkia
Je typickou trvalkou anglických záhrad. Hoci nie sú priamo odtiaľ, pochádzajú z Ázie, ale v Anglicku sa im mimoriadne darí. Funkia má rada polotieň, vhodná je mierna zálievka, pH: neutrálne.

Kalina
Má maximálne 1,5 metra vysoký ker s výrazne voňajúcimi súkvetiami snehobielych kvetov. Darí sa jej na slnku/polotieni, potrebuje priemernú zálievku a pH: neutrálne.

Pozrite si teraz v archíve zadarmo novú epizódu relácie Nová záhrada a sledujte, ako zmenili protagonisti záhradu manželov z Bratislavy na nepoznanie!

Zdroj foto: http://www.acflondon.org/