Neviete, čo robiť počas upršanej soboty? Poďte s nami vypustiť do sveta krásne exotické motýle!

Určite vás očarí aj stavanie kŕmidla pre motýle s Novou záhradou.

Azda všetci sme si už mysleli, že jar k nám definitívne zavítala, no zima ešte evidentne nepovedala svoje posledné slovo. Hoci meteorológovia hlásia na sobotu škaredé, chladné a upršané počasie, voľný deň paradoxne môžete stráviť v blízkosti prírody a aj tak ostanete v suchu a v teple. Že to nie je možné? Je! Nákupné centrum Bory Mall v Bratislave sa už po druhýkrát zmení na záhradu plnú farieb a vôní. Práve v sobotu totiž odštartuje Festival záhrad, počas ktorého si prídu na svoje všetci milovníci prírody a záhradkárčenia. Na podujatí nebudú chýbať ani naši šikovní chlapci z relácie Nová záhrada – Martin Čurda a František Laššák. Práve televízni záhradkári budú počas workshopu o 15:00 vytvárať pre šesťdesiat pestrofarebných exotických motýľov nádherné kvetinové kŕmidlo a vy im môžete prísť pomôcť! O fascinujúci pohľad sa postarajú motýlie druhy Idea leuconoe, Papilio polytes, Papilio demoleus a Hypolimnas bolinia. Zlatým klincom workshopu bude ich slávnostné vypustenie. Následne s nami počas troch týždňov prežijú svoje motýlie životy.

Zdroj: TV JOJ

Okrem workshopu sa môžete tešiť aj na jedinečnú výstavu motýľov z celého sveta. Pochádza z najväčšej súkromnej zbierky motýľov na Slovensku, ktorá patrí Martinovi Jagelkovi. Zaujímavosťou je, že tento milovník motýľov vlastní viac než 200 tisíc exemplárov. Počas týždňa bude výstava k dispozícii školským exkurziám. Deti sa môžu dozvedieť zaujímavé informácie zo života motýľov, napríklad v akých kútoch sveta žijú jednotlivé druhy alebo aké sú ich obdivuhodné letové schopnosti. V priestoroch nákupného centra bude tiež rozprestretý trávnik s potôčikom a s jazierkom so živými rybičkami a chýbať nebudú ani praktické záhradné tipy, poučné prednášky, kreatívne workshopy, rady floristov a záhradných architektov.

Tak neváhajte a strávte krásnu sobotu na Festivale záhrad v nákupnom centre Bory Mall!

Potrebujete viac inšpirácie pre vaše záhradné kráľovstvo? Načerpajte ju v našom bezplatnom archíve v relácii Nová záhrada!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora