Ako zmeniť fádnu zelenú plochu na krásnu záhradu? Poradia vám odborníci

Nechajte sa inšpirovať!

Záhrada je miestom, kam mnohí radi utekajú z každodennej reality. Avšak pri množstve bežných starostí má len málokto z nás čas plne sa jej venovať. Veď predsa len obhospodáriť väčšiu zelenú plochu, to chce nielen čas, ale aj nejakú tú fantáziu. Podobne je na tom aj rodina Horeličanová z Malaciek.

Manželia pred časom chceli zmeniť svoju strešnú záhradu na raj. To sa našim šikovným chlapcom z Novej záhrady úspešne podarilo a keďže bola rodina nadmieru spokojná, rozhodla sa zveriť do ich rúk aj veľkú záhradu, ktorú majú v okolí svojho domu. Opäť mali manželia požiadavku, aby bola starostlivosť o zeleň a rastliny nenáročná, no chceli aj plochu, kde by sa mohla hrávať ich dcéra.

​Zo svojho rozpočtu vyčlenili na úpravu záhrady 5 000 eur. "Pozemok je jednoduchý, pravidelný a pani domáca chce účelné riešenie. Pôjdeme preto do pravouhlých záhonov a skladba rastlín nebude extra pestrá," približuje zámery s úpravou záhrady odborník Martin Čurda. "Dominantou záhrady bude vyvýšená dominanta alebo terasa, súčasťou úpravy bude aj zelená bariéra, aby mali domáci väčší pocit súkromia a záhon im zasadíme aj pod veľké francúzske okná," dodáva.

A ako dopadlo majstrovské dielo našich odborníkov? Pozrite si v ARCHÍVE.