Chcete do svojej záhrady prilákať viac motýľov? Vysaďte si TIETO farebné trvalky!

Poletujúce pestrofarebné motýle sú veľkou pastvou pre naše oči a nejeden pestovateľ túži po tom, aby sa nimi mohol vo svojej záhrade pokochať. Ak medzi nich patríte aj vy, inšpirujte sa tipmi od chlapcov z Novej záhrady a ľahko ich k sebe prilákate!

Motýle sú azda jediným hmyzom, ktorý nikomu neprekáža. Práve naopak. Vďaka svojej farebnosti a krehkosti sa ľuďom páčia a nejeden majiteľ záhrady by sa potešil, keby okolo neho poletovali. Treba však povedať, že motýle sú nielen krásne, ale aj veľmi užitočné. Sú usilovnými opeľovačmi a vďaka nim máme v záhradke krásne kvety a chutné plody, pretože sa živia kvetným nektárom. Ak teda chcete motýle prilákať, treba vychádzať z tohto faktu. V záhrade by ste mali mať kvitnúce rastliny bohaté na nektár.

Z klasických rastlín sú pre tento hmyz atraktívne lúčne kvety, hloh, trnka, kalina, ibištek či kvety orgovánu. Rovnakú službu vám môžu spraviť aj kvety reďkovky či vôňa kôpru a feniklu. Keďže sa motýle radi vyhrievajú na slniečku, pre tieto rastliny vyberte chránené slnečné stanovište. Chlapci z Novej záhrady odporúčajú na prilákanie motýľov aj štyri druhy trvaliek, ktoré neúnavne kvitnú, nádherne voňajú a nie sú náročné na pestovanie. Ide o Krásnoočko mnohokveté, Ružu kríkovú (odroda Lambada), Vajgelu kvetnatú (odroda Minuet) a Hortenziu metlinatú. Ako ich pestovať, sa dozviete vo videu HORE!

Nová záhrada - Krásnoočko mnohokveté Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Ruža kríková odroda Lambada Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Vajgela kvetnatá odroda Minuet Zdroj: TV JOJ
Nová záhrada - Hortenzia metlinatá Zdroj: TV JOJ

Pre viac tipov sledujte obľúbenú Novú záhradu každú nedeľu o 15:50 na JOJke!