Chlapci z Novej záhrady prezradili, aké najzvláštnejšie želanie plnili: TOTO vás pobaví!

Nová záhrada patrí k najobľúbenejším a najdlhšie vysielaným projektom na JOJke. Niet preto divu, že chlapci, ktorí v nej menia záhradky na nepoznanie, zažili už naozaj rôzne situácie. Aké najnetradičnejšie želanie plnili alebo na čo sú doposiaľ najviac hrdí? Čítajte ďalej!

Martin Čurda a František Laššák sú tvárami obľúbenej Novej záhrady od jej začiatkov na JOJke. Za roky práce na záhradkách si prešli ľahšími i ťažšími situáciami a plnili najrôznejšie želania majiteľov. Niektoré ich však celkom prekvapili. Samozrejme, ľudia sú rôzni. Jedna milá dáma nám raz povedala:Chlapci, verím vám a môžete tu vytvoriť, čo uznáte za vhodné. Nesmie však byť v celej záhrade nič žlté! Ani kvety, ani listy, kôra, či plody – prosto nič!“ zaspomínal si Martin Čurda.

Pod rukami našich chlapcov sa už množstvo záhrad zmenilo na nepoznanie. A hoci každá prerábka má niečo do seba, na niektoré sú predsa len o čosi viac hrdí. „Každá dá zabrať a každá rozkvitne do krásy až o niekoľko rokov. Preto sa s odstupom času teším z každej jednej. Ako je rozrastená a krásna, ak sa o ňu domáci aspoň trochu starajú. Špeciálne sa teším azda zo záhrady, kde sme nepoužili jediné steblo trávy – miesto trávnika je tam koberec z dúšky materinej. Futbal si na takomto „trávniku“ síce nezahráte, ale netreba ho zalievať, stačí len dva razy do roka zrezať a od mája do júla nádherne kvitne a vonia,“ vysvetlil Garden Vedúcko.

Aj v pestovaní sa striedajú a menia trendy a kým kedysi ľudia túžili po záhradách ako vystrihnutých z francúzskych palácov, aktuálne prevláda prirodzenosť. Všeobecne sa ľudia vracajú k prírode, v záhradách o to viac. Veľmi začínajú byť populárne prírodné záhrady, kvitnúce lúky, rozsiahle trvalkové záhony v kombinácii s okrasnými trávami, zmiešané výsadby okrasných a úžitkových druhov rastlín, stĺpovité ovocné dreviny, drobné bobuľové ovocie a naopak staré odrody tradičného ovocia,“ dodal Čurda.

Sledujte obľúbenú Novú záhradu každú nedeľu o 15:50 na JOJke!