Dve dievčatá a len jedna izba. Ako v nej vytvoriť jedno kráľovstvo dvoch princezien?

Inšpirujte sa našimi odborníkmi!

Každé dieťa chce mať svoje vlastné kráľovstvo. Svoj vlastný priestor, kde sa môže zatvoriť pred svetom a občas aj pred rodičmi. Vlastná izba je teritórium, ktoré poskytuje dieťaťu nielen útočisko, ale aj pocit, že má svoj malý svet, v ktorom môže ukrývať svoje malé-veľké tajomstvá. Keď je ale detí viac a izieb v byte menej, musia sa o svoje kráľovstvo deliť. Ako sa ale podeliť tak, aby bola ovca sýta a vlk celý?

Ivana má dve dcéry, jednu osemročnú, druhú deväťročnú. Obe dievčatá sa musia deliť o spoločnú izbu, ktorú by chceli mať podľa vlastných predstáv. "Dievčatá už majú svoj hravý vek za sebou, budú nám už len rásť pred očami. Izba by preto mala byť prispôsobná tomu ich budúcemu obdobiu. Nemala by byť prehnane detská, ale mala by byť zachovaná v takom romantickom duchu, keďže sú to dievčatá, ktoré majú veľa snov," prezradila mamina Ivana.

​V nedeľňajšej relácii Nové bývanie Dizajn tak mal architekt Michal Skrak neľahkú úlohu. Keďže izba nie je nafukovacia, mal presné metre štvorcové, na ktorých mohol čarovať. Hral sa doslova s centimetrami.

Podarilo sa mu vykúzliť rozprávkovú izbu pre mladé slečny? Dozviete sa v našom archíve.