Ako sa dá ušetriť priestor v malom byte? Pozrite si vizualizáciu!

Architektka Lucia vždy nájde riešenie!

Dnes sme hľadali nové bývanie pre Mira, ktorý sa po pár rokoch strávených v hlavnom meste rozhodol presťahovať do vlastného. Jeho nároky neboli až také vysoké, no v každej nehnuteľnosti hľadá niečo výnimočné. Vhodnou možnosťou by preto mohol byť práve byt v Ružinove, ktorý je dispozične nie veľmi dobre riešený, čo znamená, že si ho môže prerobiť podľa svojho gusta.

Aj naša architektka Lucia Ortutová prijala tento byt ako skvelú výzvu, pri ktorej sa mohla naplno realizovať. „Byt v Ružinove je síce len dvojizbový a metrážou tiež nie príliš veľkorysý, ale po rekonštrukcii, ktorú príde navrhnúť Lucia by sa z neho mohol stať vhodný a hlavne zaujímavý byt pre jedného muža,“ hovorí hneď na úvod Vlado Voštinár.

Luciin návrh stojí naozaj za pozretie! Vyrieši problém s menšou izbou v ktorej vytŕča radiátor, odstráni nepotrebnú chodbu v kúpeľni a posunutím dverí do kuchyne otvorí priestor, čo byt s rozlohou 53 metrov štvorcových aspoň opticky zväčší. Čo však môže byť problémom je cena tejto rekonštrukcie, ktorá by stála minimálne 20 tisíc eur. 

Celé epizódy Nového bývania si môžete pozrieť v našom bezplatnom archíve.

Ivan Bobošík

Ivan Bobošík

Viac článkov od autora