Kde je domov Tomiho Kida? V boxerskom ringu, aj pri manželke Dominike

Vlado Voštinár sa pozrel na bývanie najlepšieho slovenského boxera.

Víťazí nielen v boxerskom ringu, ale aj doma so svojou rodinou. Najúspešnejší slovenský boxer Tomi Kid Kovacs pozval Vlada Voštinára do svojho domova a ukázal, ako býva so svojou manželkou Dominikou a spoločným synom Kristiánom. Tomi si s Dominikou postavili rodinný dom a ako to už býva zvykom, hlavné slovo nielen pri zariaďovaní držala práve žena. Spoločný domov je presne to miesto, kam sa obaja radi vracajú, Dominika má dokonca v dome zariadenú posilňovňu, v ktorej trénuje jej žiakov. Dominika sa totiž rovnako ako Tomi venuje boxu. „Trénujem ženy, boxerské tréningy. V našej posilňovni trávim aj tri hodiny denne, ale netrénujem seba, ale ostatných,“ hovorí Dominika.

Prvé Tomiho kroky po príchode domov smerujú do kuchyne. „Je to dané tým, že po tréningu si treba dať nejaké proteíny, ale na to tu mám profesionálku Dominiku, ktorá mi povie, kedy čo mám jesť a ja musím poslúchať, aj poslúcham,“ usmieva sa Tomi. Keď príde čas na relax, najradšej sa zloží na gauči pri svojej manželke: „Rád si ľahnem k Dominike hlavou k nej, ona mi musí potom hladkať hlavičku, masíruje ma.“

Druhým Tomiho domovom je jeho vlastná boxerská škola a posilňovňa, ktorú zariadil spolu so svojimi priateľmi: „Všetko sme spravili svojpomocne s chlapcami. Zohnali sme farbu, vymaľovali sme to, konštrukcie nám vyrobili.“ Jeho snom bolo spolu so svojimi žiakmi vybudovať jednu veľkú rodinu. A to sa mu aj podarilo. „Nechcem mať obyčajný boxerský klub, chcem mať jednu veľkú rodinu. Oni sú moji synovia, to sú moje deti,“ hovorí hrdo.

Tomiho dokonca poznajú u chlapcov v škole a sám dohliada aj nad známkami svojich žiakov. Ak v škole schytajú štvorku alebo päťku, tréningy majú zakázané: „Kontrolujem známky, poznajú ma v škole. Jedna, dva, tri je povolené. Ak dostanú horšie, nemôžu chodiť na tréningy. Musia mať aj v hlave, pretože ak sa niečo stane a nebudú môcť boxovať tak dlho, ako chcú, nebudú mať žiadne remeslo.“

Vlado si stihol strihnúť súboj ako s malým Kristiánom tak samotným Tomim. Kým v prvom prípade dostal okamžité K.O., v druhom prípade, poučený z minulosti, z ringu s oproti stojacim majstrom radšej ušiel. Tomi však nevyznáva násilie, vďaka boxu dokáže udržiavať svoju kondíciu aj psychickú pohodu. „Na kondíciu, na pohyb, na stresy, na psychiku, na všetko je box veľmi dobrý. Keď som nervózny, alebo sa niekomu niečo stane, že je psychicky unavený, vybúcham sa a potom fyzická únava premôže tú psychickú a človek sa cíti lepšie,“ dodáva zodpovedný tréner a majster v boxe Tomi Kid Kovacs.