Pandémia zasiahla aj nakrúcanie relácie Nové bývanie: TOTO museli tvorcovia zmeniť!

Obľúbená relácia Nové bývanie má za sebou neuveriteľných 400 epizód a patrí tak k nadlhšie vysielaným projektom na JOJke. Pandémia koronavírusu však potrápila aj jej tvorcov a museli na istý čas radikálne zmeniť jednu vec.

Relácia Nové bývanie je stabilnou súčasťou vysielacej štruktúry televízie JOJ už dlhé roky a neodmysliteľne patrí k nedeľnému podvečeru. Má za sebou obdivuhodných 400 epizód a približne rovnakému počtu osôb sme prostredníctvom televíznych obrazoviek hľadali vysnívanú nehnuteľnosť naprieč celým Slovenskom. Dokonca sme po dokonalom bývaní pátrali aj v zahraničí. Pandémia koronavírusu však zasiahla aj tento obľúbený projekt a jeho tvorcovia museli zásadne zmeniť jednu dôležitú vec.

Keďže je pre šírenie Covidu-19 obmedzené cestovanie a dlhý čas bolo zakázané aj ubytovanie v hoteloch či penziónoch, na istý čas sa nehnuteľnosti hľadajú len na miestach, ktoré sa dajú navštíviť na otočku z Bratislavy. „Nakrúcame aj v iných mestách, zatiaľ vždy na dojazd do Bratislavy, čiže nikde nespíme. Celý štáb (vrátane účinkujúcich a maklérov) je tesne pred nakrúcaním otestovaný PCR testami. A všetci dodržiavame hygienické pokyny. Všetci, ktorí neúčinkujú, majú na sebe po celý čas rúška. Účinkujúci – teda moderátor, záujemca o bývanie, maklér, architekt – majú rúško dolu len počas nakrúcania na kameru,“ vysvetlila vedúca produkcie Nového bývania Jana Hederová. Tiež prezradila, že hľadanie nehnuteľností trvá približne 7 až 10 dní a príprava jednej relácie trvá tiež zhruba 10 dní.

Sledujte obľúbenú reláciu Nové bývanie každú nedeľu o 17:50 na JOJke!