Mafián z Paneláka je pre Bártu srdcovou záležitosťou: Za čo je Kordiakovi dodnes vďačný?

Jeho návrat do JOJky potešil všetkých fanúšikov.

Návrat postavy Milana Kordiaka do Paneláku je významným momentom pre televíziu, pre tvorcov seriálu, pre fanúšikov, no pochopiteľne aj pre herca Alexandra Bártu. Ten v súvislosti so svojím návratom do seriálu poskytol aj krátky rozhovor, v ktorom priznal, že do dnešného dňa je postave sexi mafiána veľmi vďačný.

1. Do Paneláku sa vraciate po niekoľkých rokoch. Ako to vnímate?
Vnímam to veľmi pozitívne, pretože Panelák bol väčší televízny projekt, v ktorom som účinkoval. Je to pre mňa aj návrat k mojim televíznym začiatkom a je to projekt, ktorý som mal naozaj rád. Teším sa, že môžem byť jeho súčasťou aj po rokoch.

2. Ako vzniklo obnovenie vašej spolupráce so seriálom Panelák a tým pádom aj s JOJkou?
Ja to vnímam tak, že som s JOJkou nikdy neprestal spolupracovať, respektíve som bol vždy otvorený spolupráci. Po dlhšej etape, ktorú som v JOJke zažil, sa mi zažiadala zmena. Tak som využil ponuku, ktorú som dostal od konkurencie. Moje účinkovanie tak bolo späté s konkurenciou. Ale nikdy som nemal pocit, že by som s JOJkou prestal komunikovať. Neznamenalo to pre mňa uzavretú kapitolu v štýle, že sa tam už nikdy nevrátim. Vnímal som to tak, že tá spolupráca sa neskončila. Čo sa týka obnovenia spolupráce s Panelákom, oslovil ma Andy Kraus, či by som nemal chuť sa podieľať na pokračovaní Paneláku.

3. Tešíte sa, že vás Andy opäť oslovil?
Musím povedať, že určite áno. Záujem zo strany tvorcov ma potešil. Stretli sme sa, bavili sme sa o tom a povedal mi, že si robil rešerš na tému, či by si diváci priali, aby sa Milan Kordiak vrátil. Táto moja postava bola mimoriadne obľúbená, takže odpoveď bola áno.

4. Čo pre vás znamená úloha Milana Kordiaka?
Na to je jednoznačná odpoveď. Milan Kordiak je postava, ktorú som dostal na začiatku Paneláku a tým, že to bol môj väčší televízny projekt, tak znamená pre mňa veľa. Skrze tejto postavy ma mali možnosť televízni diváci spoznať ako herca. To, že sa to tešilo takému úspechu, to teší aj mňa.

5. Prezradíte nám, ako návrat Kordiaka v deji zamieša karty?
Nepoviem, pretože neviem. (smiech)

Pozrite si jeden z rozhovorov s Alexandrom Bártom v priloženom videu!

Všetky epizódy Paneláku nájdete v našom bezplatnom archíve!

 

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora