Prázdniny chlapci deti

Aké sú seriálové deti v skutočnosti: Čo nám o nich prezradili rodičia?

Nahliadnite do ich súkromia.

​Záujem o seriál Prázdniny stúpa a teší sa z veľkého úspechu u našich divákov. Mnohí sa nás pýtate, akí sú vlastne detskí herci v skutočnosti. Už vo včerajšom článku sme sa dozvedeli, že všetky deti sú dosť podobné seriálovej postave a realite. Majú podobné vlastnosti, ale zároveň sa aj v niečom líšia. Spýtali sme sa preto ich rodičov, ako by svoje deti opísali oni sami. A dokonca nám umožnili nahliadnuť aj do ich súkromia!

Andy Kummer (Gorazd Jančich)
Andy je v súkromí úplne normálne dieťa. Rád si pozrie dobrý film, zahrá videohry a prečíta knižku. Ako každé dieťa sa vždy teší, keď po náročnom týždni príde víkend, kedy si rád dlhšie pospí. Podľa Andyho maminy sú veľmi aktívna rodina: „Ak je pekné počasie, trávime veľa času vonku v prírode aj s našimi psami. Dlhé prechádzky, bicyklovanie, plávanie – to je náš voľný čas. Dokonca sa niekedy Andy odhodlá aj na bežeckú súťaž,“ hovorí Alexandra Kummerová.

O herectvo sa Andy začal zaujímať asi pred rokom a pol, vďaka čomu ho rodičia začali brávať na rôzne predstavenia: „Veľmi ho to baví a účinkovanie v seriáli si veľmi užíva. Hoci má každá minca dve strany a boli aj momenty, ktoré ho dosť vyčerpali, Andy označil tieto letné prázdniny so seriálom Prázdniny za najlepšie,“ dodáva pani Kummerová.  

Markus Filipko (Ondrej Lehotský)
Markus je od malička športový typ. Aktívne hrával futbal a teraz florbal, ale rád si zahrá aj basketbal alebo tenis. Gény zrejme zdedil po svojom tatinovi Miroslavovi, ktorý bol profesionálny športovec. Mamina Barbora sa pohybuje skôr v kreatívnom prostredí, čo ho zrejme ovplyvnilo aj vo vzťahu k umeniu. Rád si kreslí a momentálne ho veľmi baví animovať vlastné krátke (Lego) príbehy. Navštevuje dramatický krúžok a účinkuje v divadle Ludus, v predstavení Džungla. 

V súkromí je Markus vysmiaty „pohoďák“. Je veľmi zodpovedný a škola, v ktorej je jednotkár, mu nerobí problém aj napriek tomu, že v nej kvôli nakrúcaniu veľa vymeškal. So seriálovým Ondrom majú spoločnú aj jednu vlastnosť: „Niekedy vie byť aj pekne tvrdohlavý a presadzuje si svoje, skoro ako seriálový Ondro,“ prezrádza na svojho syna mama.

A čo hovorí na jeho účinkovanie v seriáli Prázdniny? So svojím mužom sa zhodujú: „To, že účinkuje v seriáli Prázdniny vnímame ako veľkú skúsenosť. Tešíme sa z toho, že ho to baví a plne ho v tom podporuje celá rodina. Samozrejme patríme k najvernejším seriálovým divákom, vrátane celej širokej rodiny,“ dodáva na záver. Ale seriál dal Markusovi ešte jeden veľký dar.  Začína sa učiť hrať na gitare a ako sme sa dozvedeli, asi ho ovplyvnil aj jeho seriálový tato Laco Lehotský.

Samko Kennedy (Miško Lehotský)
Samka alebo teda skôr Miška, si všetci spájame vďaka seriálu s dobrým jedlom. Je to skrátka gurmán. Po novom má už aj frajerku a v seriáli dokonca prebehli zásnuby so Zdenovou dcérou Lily. Samko je už ostrieľaný detský herec a účinkovanie v našom seriáli nie je jeho prvotina. Navštevuje umeleckú školu LUDUS, hrá v predstavení Džungľa divadla LUDUS, ako aj inscenácii Sissi (úteky Alžbety Rakúskej) v Slovenskom národnom divadle. 

Jeho umelecká duša sa prejavila aj v hraní na hudobný nástroj. Chodí na klavír a rok spieval v Bratislavskom chlapčenskom zbore. Ako všetci naši detský herci, aj Samko má rád školu a vyniká v slovenčine, vlastivede a angličtine. Ale ešte radšej má naše obľúbené prázdniny... alebo skôr Prázdniny?

Paulína Ištvancová

Paulína Ištvancová

Viac článkov od autora