Ako sa Radke podarilo schudnúť 40 kíl za päť mesiacov? Toto je návod, ktorý funguje!

Ak nad reštartom uvažujete aj vy, pustite sa do toho s jej tipmi.

Ako prvá sa v novej šou Reštart predstavila televíznym divákom sympatická Radka, ktoré dlhé roky žila v začarovanom kolotoči chudnutia a opätovného priberania. Na vlastnej koži si niekoľkokrát vyskúšala, aký zákerný je jojo efekt a tiež, že recidíva je pri rapídnom chudnutí pomerne častým javom. Až vďaka tipom od športového fyziológa Viktora Bielika si konečne osvojila zdravé stravovacie návyky, ktoré keď skombinovala s efektívnym pohybom, ručička na váhe sa začala konečne hýbať. Najlepšie na tom je, že spôsob akým schudla nie je žiadna radikálna diéta, ktorá funguje len krátkodobo. Ak aj vy rozmýšľate nad tým, že by ste sa do chudnutia pustili a snívate o tom, že sa v lete budete v plavkách pýšiť dokonalou postavičkou, skúste to robiť tak ako Radka!

Pohyb:
- Zabudnite na vyčerpávajúcu drinu vo fitku na rôznych prístrojoch. Toto nefunguje v prípade, že chcete celkovo schudnúť. Ak posilňujete len niektoré svalové partie, a to aj pri vysokej intenzite, spálite oveľa menej kalórií, než si myslíte. Navyše, vaše telo nespaľuje usadené tuky, ale energiu, ktorú ste prijali z potravy. Výsledkom takéhoto tréningu potom je, že ste po úmornom cvičení hladní a keď prídete domov, zjete, čo vám príde pod ruku.

- Zamerajte sa na takzvané tukožravé aktivity, ktoré vám nebudú míňať energiu, ale tuky. Navyše aktivujete veľké svalové partie. Ide o rýchlu chôdzu, pomalý beh či veslovanie na trenažéri. Tieto aeróbne aktivity ale vykonávajte v tempe, pri ktorom dokážete súvislo rozprávať.

Pomôcť si môžete aj tým, že namiesto výťahu budete používať schody a miesto vozením sa v aute budete chodiť viac pešo. Stačí ak každý deň vystúpite o zastávku skôr, než máte v pláne. Výsledky sa dostavia veľmi rýchlo.

Strava:
- Špeciálne diéty zamerané na vynechanie konkrétnych druhov potravy možno fungujú z krátkodobého hľadiska, no ak chcete v zdravom stravovaní vytrvať a hmotnosť si udržať, zabudnite na „módne diéty“. Radka si myslela, že keď vynechá napríklad pečivo a sacharidové prílohy, schudne rýchlejšie. Opak bol ale pravdou a po krátkej dobe to pochopila. V sacharidoch sa totiž nachádza energia, ktorú naše telo aj mozog potrebujú. Netreba na to zabúdať!

- Vyvážený jedálny lístok stojí na pilieroch zdravého a striedmeho stravovania, v ktorom by mali byť: zelenina, ovocie, obilniny, ryža, strukoviny, mliečne produkty, vajcia, ryby a chudé mäso

- Príklad Radkinho jedálnička na jeden deň:
Raňajky: ovsené vločky s tvarohom a s banánom/strukovinová nátierka s pečivom

Obed: grilované morčacie prsia s grilovanou cuketou, baklažánom, so zemiakmi a listovým šalátom

Večera: zeleninový šalát s kozím syrom a/alebo so strukovinami

​Sledujte novú šou Reštart opäť v utorok o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Reštart