Nové časti Súdnej siene už vo februári!

Prvá premiérová časť roku 2012 natočená, pozrite si zábery a rozhovor s dramaturgom relácie Marekom Ružičkom o novej sezóne Súdnej siene.

Jedna z najpopulárnejších relácií na Slovensku, ktorá vám každý pracovný deň ponúka rekonštrukciu súdneho pojednávania skutočných prípadov, sa aj v roku 2012 dočká svojich premiérových epizód. Práve dnes sa začalo natáčanie prvých častí Súdnej siene, ktoré na obrazovkách uvidíte už o mesiac. "Mali by sme štartovať v druhej polovici februára," prezrádza dramaturg Súdnej siene Marek Ružička. Štart do ďalšej sezóny bude pre reláciu výnimočný, pre divákov si tvorcovia pripravili tématické prekvapenie: "Hneď prvý týždeň Súdnej siene bude prekvapením, chystáme špecializovaný týždeň Najväčšie susedské spory Slovenska, počas ktorého sa naši sudcovia popasujú s problémami, ktoré môžu stretnúť susedov."

Relácia prešla minulý rok vizuálnou zmenou a rozšírením priestoru, v ktorom sa súdne prípady riešia. Napriek zmiešaným reakciám od divákov bola zmena úspešná. "Zmena bola k niečomu dobrá, začali sme používať filmovú hudbu, na ktorú máme špeciálne režiséra, rozšírili sme tak aj tím ľudí, ktorý na sieni pracuje. Snažíme sa ísť s dobou, aj keď je Súdna sieň jeden priestor, musí sa ďalej vyvíjať, nemôže stáť na jednom mieste." 

Tohtoročné premiérové epizódy vás prekvapia ďalšou zmenou. Týkať sa bude hlavne hercov a nehercov: "Chceme byť viac inscenačnejší, takže aj herci budú mať možnosť ukázať viac zo svojich hereckých zručností." A aké prípady sa budú tento rok v Súdnej sieni objavovať najčastejšie? "Civilné. Veľmi radi by sme začali riešiť aj kriminálne veci, snažíme sa ich vtiahnuť aj do civilných sporov. Nechceme sa však vrátiť k riešeniu trestných prípadov, bohužiaľ, diváci ich nemajú tak radi a biznis je biznis," dodáva Marek s úsmevom.