Renáta Názlerová: "Do scenárov sa snažím dostať pocity a emócie"

Scenáre Súdnej siene píše sám život aj rukou Renáty Názlerovej.

Čo si napíše to si aj zahrá. Aj takáto situácia niekedy čaká na Renátu Názlerovú, ktorá má v Súdnej sieni nielen úlohu advokátky, ale aj scenáristky prípadov. Na takéto spojenie si rozhodne nesťažuje: "Je pravda, že scenár, ktorý som napísala a hrám v ňom, je pre mňa iný, pretože presne viem, čo som tým myslela a presne viem, kam som tým mierila."

Ako scenáristka do prípadov vkladá roky praxe novinárky, počas ktorých spoznala mnohých ľudí v najrôznejších situáciách: "Každý scenárista sa musí držať pravidiel a zákonov, ale na to, aby bol príbeh pútavý, v určitej miere môže svojim spôsobom dorozprávať veci. A práve tu, kde môžem využívať svoju tvorivosť, využívam to, čo mi ľudia povedia, alebo to, čo poznám z vlastnej skúsenosti." 

Každý z nás sa občas stretne so situáciou, ktorá v nás vyvolá pocit krivdy či dojem, že sa systém zachoval nesprávne. Scenárista je jedným z tých, ktorý môže problém ukázať verejnosti. Aj Renáta sa stretla so situáciami, ktoré by rada ukázala aj v Súdnej sieni: "Aj v mojej rodine a okolí sa odohrávali prípady, kedy mali títo ľudia problém a viem ako sa veľmi trápili, aby tento problém vyriešili. A tieto pocity a emócie sa snažím dostať aj do scenárov," dodáva advokátka aj scenáristka Súdnej siene Renáta Názlerová.