Evelyn obeťou silnej manipulácie: Do svojich radov ju zlanárila podivná sekta!

Nie je práca ako práca.

Zamestnať sa nie je ľahké, a tak ste niekedy nútení zobrať aj brigádu, ktorá je tak trošku pod hranicou vašej dôstojnosti. Stačí potom len málo a v priebehu jedného dňa vás môže na ulici napadnúť neznáma žaba, môžete sa stať obeťou policajnej razie a zažiť jednu katastrofu za druhou.

Jedného krásneho dňa v Žiline sa Evelyn s vidinou získania skvelého džobu stala členkou Futuristickej cirkvi osvietených dní Krista Ježišovho. Táto sekta sa nedá nazvať nijak inak, než vysokou školou manipulácie. Vo chvíli, keď sa Evelyn ocitla vo veľkej miestnosti plnej tých „najmúdrejších“ hláv, okamžite si povedala, že toto už nikdy nechce zažiť. No zrazu ten "týpek" v žltom saku, ktorý vyzeral celkom reprezentatívne, začal rozprávať. „Poznáte ten pocit? Náš štát nás núti, aby sme nevybočovali z radu a báli sa. Súhlasíte, že je to tak? Páči sa vám to?“ zneli jeho presvedčivé slová, ktoré by presvedčili aj mŕtveho.  Evelynino odhodlanie nenechať sa zmanipulovať v momente fuč.

Ani ona nechcela podľahnúť tlaku a byť ako väčšina pospolitého ľudu. Vidina zisku zlatého pera, zlatých hodiniek a iných zlatých vecí bola skutočne obrovská, zvlášť, keď ten „týpek v žltom saku“ mal vonka zaparkované zlaté Ferrari. „A teraz všetci sa odoberte nafasovať pracovné kostýmy,“ zneli vodcove posledné slová predtým, než si navliekla kostým kurčaťa a išla „pracovať“ do ulíc. To však bol len začiatok a deň plný katastrof v novom zamestnaní sa mohol začať. 

Pozrite si Evelynino náročné hľadanie toho správneho zamestnania v dnešnej premiérovej epizóde sitkomu Svet podľa Evelyn o 22:10 na JOJke!