Televízia JOJ spustila SMS zbierku na pomoc ťažko chorým deťom, ktoré bojujú s časom

Riško, Alexko, Alexej a Amélia sú štyri deti, ktoré trpia vážnou a život ohrozujúcou diagnózou. Jediným riešením pre tieto chorobou skúšané detičky je podanie špeciálneho lieku, ktorého ceny sa pohybujú v astronomických výškach. Televízia JOJ sa rozhodla zasiahnuť a spustila možnosť veľkej pomoci prostredníctvom relácie V siedmom nebi a SMS zbierky.

Zdravie je tým najcennejším, čo máme, nie každý má však šťastie na pevné zdravie. Svoje o tom vedia aj rodičia štyroch vážne chorých detí, ktoré už niekoľko mesiacov bojujú o svoj život. Riško, Alexko, Alexej a Amélia trpia diagnózou SMA, teda spinálnou muskulatúrnou atrofiou typu 1. Jedinou nádejou na uzdravenie je špeciálny liek, ktorého cena je však takmer dva milióny eur. Rodičia týchto detí si
z vlastných financií túto mimoriadne nákladnú liečbu nedokážu zaplatiť a komplikáciou je tiež fakt, že tieto deti doslova bojujú s časom, keďže liek musí byť podaný do druhého roku ich života.

Vzhľadom na naliehavosť situácie sa televízia JOJ rozhodla zorganizovať možnosť veľkej pomoci - v utorok 25. februára spustila veľkú zbierku, ktorá bude prebiehať prostredníctvom darcovských SMS. Pomôcť a prispieť ťažko chorým deťom môže každý zaslaním sms s textom DMS SMA na číslo 877 v sieťach mobilných operátorov Orange, Telekom a O2. Cena jednej darcovskej sms sú 2 eurá.
Peniaze zo zbierky budú rozdelené medzi všetky rodiny a deti rovnomerne.

Veľká SMS zbierka bude tiež súčasťou unikátneho vydania obľúbenej relácie V siedmom nebi, a to už túto nedeľu 1. marca večer, hneď po premiére nového výnimočného seriálu televízie JOJ Jenny. Seriál z prostredia detskej onkológie je o liečbe detskej rakoviny, konkrétne leukémie, teda témy, ktorej sa Vilo Rozboril v relácii V siedmom nebi takisto dlhodobo venuje.

„Nikoho z nás nenechal chladných prípad štyroch detí Alexa, Amélie, Alexeja a Riška. My v TV JOJ sme zareagovali prípravou unikátneho vydania relácie V siedmom nebi. Okrem toho, že sme navštívili všetky rodiny, sme pracovali na zorganizovaní veľkej darcovskej SMS zbierky, ktorá je vôbec prvou v histórii relácie. Peniaze z nej budú rozdelené medzi všetky rodiny a deti rovnomerne, keď už teraz pri zhoršení zdravotného stavu budú niektoré deti potrebovať na liečbu viac, než len dva milióny. Veríme, že aj reláciou v hlavnom vysielacom čase a propagáciou zbierky vo vysielaní pomôžeme spoločne s našimi divákmi každej rodine zabezpečiť dostupnosť lieku, ktorý je pre ich deti jediným riešením,“ hovorí Marcel Grega, generálny riaditeľ JOJ Group.

„Ľudia, je to tu! Práve sa spustila možnosť veľkej pomoci pre Riška, Alexka, Alexeja a Améliu. Ak hneď teraz zašlete sms s textom DMS SMA na číslo 877, dvomi eurami sa podieľate na tom, aby sa detičkám mohol podať život zachraňujúci liek Zolgensma čo najskôr! Poďte do toho, zdieľajte všade, kde sa dá a posielajte darcovské smsky. Zo srdca ďakujem za všetky rodiny!“ odkázal svojím fanúšikom
na sociálnej sieti moderátor relácie V siedmom nebi Vilo Rozboril.