Hanička a Murko

Hanička a Murko prichádzajú s novou rozprávkou Kúzelný kvet

Obľúbená veselá bábková dvojica Hanička a Murko pripravila pre najmenších divákov výnimočný rozprávkový film Kúzelný kvet. Objaví sa v ňom aj mnoho bábkových zvieratiek, ktorým hlasy prepožičali známi herci.

Televízia JOJ prináša najmä svojim najmladším divákom online premiéru celovečernej rozprávky Hanička a Murko – Kúzelný kvet. Spolu s hlavnými hrdinami, obľúbenými bábkami Hanička a Murko, sa deti môžu tešiť na vystúpenie 36 zvieratiek a ich veľkej kamarátky Simi (Simona Bartosová). V piatok 27. novembra vám rozpovieme jeden kúzelný príbeh - bežný život malej škôlkarky Haničky sa zrazu
zmení, prihodí sa jej totiž niečo čarovné. Spolu so svojim kocúrikom Murkom nájdu zvláštne semienko a podarí sa im vypestovať kúzelný kvet, vďaka ktorému prežijú jeden rozprávkový deň! A nebude v ňom chýbať ani detektívna zápletka! Deti sa v príbehu môžu tešiť aj na 10 obľúbených pesničiek o zvieratkách, ktoré ich zaručene roztancujú a rozospievajú.

V celovečernej rozprávke Kúzelný kvet spoznáte hlasy známych hercov. V úlohe kury, sovy a lienky budete počuť Bibianu Ondrejkovú, ďateľ, kohút a červík je zase Roman Ferienčík, ďalším zvieratkám požičali svoje hlasy Peter Rúfus (káčer, orol, medveď), Michal Hudák (psík, prasiatko, medveď), Danica Jurčová, Števo Martinovič či Lucia Siposova. Murkov hlas patrí azda najznámejšiemu hercovi v roliach detských hrdinov - Petrovi Krajčovičovi (hlas trojice káčerov Hui, Dui a Lui zo seriálu Káčerovo či mačičiek Pa a Pi) a v bábke Haničke zasa spoznáte Zuzanu Kaprálikovú. Bábky Haničku a Murka, ako aj všetky vystupujúce zvieratká (tiež bábky), vedú profesionálni bábkoherci. 

"V televízii JOJ pracujem na upútavkovom oddelení a s niektorými hercami sa pravidelne v práci stretávam aj viac ako desať rokov. Obrátil som sa na nich teda s prosbou nadabovať niektoré postavy v našej novej rozprávke. Všetci bez váhania súhlasili, boli sme tým nadšení,” hovorí Martin Zimanyi, spoluautor projektu Hanička a Murko.

"Peťo Krajčovič bol našim jediným kandidátom na dabovanie kocúrika Murka, ktorý vo filme prehovorí po prvý raz, pretože sa im spoločne s Haničkou podarí vypestovať kúzelný kvet,” dopĺňa Martina manželka Lucia, scenáristka a režisérka filmu. „Jeho nezameniteľný charakter hlasu, ktorý si ľudia po 30-ke pamätajú zo seriálov Káčerovo alebo Pa a Pi, bol pre nášho Murka dokonalý. Bolo vidieť, ako sa herci pri dabingu bavia, myslíme si, že to je počuť aj na konečnom výsledku,” hovorí Lucia. „Niektorí herci sa zapojili aj do spevu pesničiek. Tých je v rozprávke desať a veľmi sa tešíme, že ich môžeme predstaviť aj z tejto stránky,” dopĺňa s úsmevom Martin.

Nenechajte si ujsť online kinopremiéru novej rozprávky Haničky a Murka - KÚZELNÝ KVET! Tento pútavý 80-minútový film si môžete pozrieť 27. novembra 2020 o 10:00 na www.joj.sk. Film bude dostupný v archíve do nedele 29. novembra do polnoci. Cena rodinného lístka je 4 EUR. Vstupenky nájdete v sieti Inviton.eu a Predpredaj.sk.


Viac informácii nájdete na facebookovej stránke Hanička a Murko a na stránkach www.hanickaamurko.sk a www.joj.sk.

Hanička a Murko a televízia JOJ vám prajú príjemný zážitok!