Chytľavá skladba k seriálu Uhorčík má už aj nadupaný videoklip: TOTO je veľká namotávka!

Nový komediálny seriál Uhorčík so zbojníckou tematikou bude plný zábavy, tanca, ale aj hudby. Že sa rozhodne bude na čo tešiť, napovedá titulná skladba, ktorá má rovnomenný názov – Uhorčík. Vytvorila ju kapela Heľenine oči a v piatok popoludní uzrel svetlo sveta aj nadupaný videoklip.

Nový komediálny seriál Uhorčík je ľahká paródia na zbojnícke výčiny, v ktorej sa historické fakty rozchádzajú a zasa schádzajú s odrazom súčasnosti. Neodmysliteľnou súčasťou tohto seriálu je hudba, ktorá vždy rozpumpuje poriadnu zábavu. Dokazuje to aj titulná skladba, ktorú naspievala kapela Heľenine oči a volá sa Uhorčík. Pesnička vznikla v porovnaní s ostatnými pomerne rýchlo – dokončil som ju s hudbou aj s textom za tri dni. Bolo to dôsledkom toho, že som sa pár dní predtým rozprával s mojím kamarátom Reném Štúrom, ktorý mi opísal svoj nápad na nový zbojnícky seriál. Takže som mal tému, ktorá ma bavila – vtedy sa mi pesničky vymýšľajú dobre a rýchlo. Málokedy sa mi stalo, že by som sa pri vymýšľaní textu uchechtával tak, ako pri tomto. Následne som pieseň s mojimi šikovnými chlapcami z kapely Heľenine oči dal do finálnej podoby,“ povedal frontman kapely Martin Mihalčín. Kontrabas nahrával Tomáš Durkáč, bicie Róbert Hatala, gitary Jakub Tirčo, trombón Gregor Chalupecký a trúbku mal pod palcom Matúš Piasecký. Skladba sa nahrávala v nahrávacom štúdiu v Prešove s Martinom Migašom.

K nadupanej pesničke vznikol aj krásny videoklip, ktorý sa nakrúcal v malebnom prostredí slovenskej prírody. Videoklip sme nakrúcali počas výroby seriálu Uhorčík, pre ktorý je táto pieseň určená, v krásnom prostredí Malej Fatry – národnej prírodnej rezervácii Chleb. Okrem toho sú v ňom zábery zo seriálu Uhorčík, ktorý uvidia diváci na televízii JOJ a nakrúcal sa v okolí Lozorna a Stupavy,“ vysvetlil Mihalčín. Autorom videoklipu je režisér seriálu Uhorčík – Michal Židzik. O dronové zábery v tomto klipe sa postaral Dominik Šuplata. „Samozrejme, pieseň ani klip by nevznikli, keby René Štúr už dlho pretým nenosil v hlave tento námet na seriál,“ doplnil Martin, ktorý sa z reakcií na skladbu Uhorčík veľmi teší. Reakcie sú zatiaľ veľmi pozitívne, posledné dva roky sme túto pieseň hrali naživo v rámci našich koncertov na festivaloch. Diváci sa bavili, niektorí nám dokonca povedali, že je to ich obľúbená pesnička z albumu Vajco, v rámci ktorého sme ju vydali,“ prezradil s úsmevom.

Seriál Uhorčík je srdcovou záležitosťou frontmana kapely Heľenine oči nielen preto, že preň napísal niekoľko pesničiek. Martin Mihalčín si v seriáli zahral zbojníka Ilčíka a v úlohe herca stál pred kamerou po prvý raz. Nakrúcanie si užíval rovnako ako ostatní hereckí kolegovia a premiéry seriálu sa tak nevie dočkať. Hlavne v tomto smutnom „koronovom“ období. „V dnešnej dobe, keď sú ľudia trochu podráždení a v spoločnosti sa zvyšuje tenzia v dôsledku zavádzaných opatrení, je výborné, že sa televízia JOJ rozhodla zaradiť takúto ľahkú paródiu na zbojnícku družinu. Dúfam že to divákom vyčaruje v tejto dobe úsmev a že sa budú cítiť pri sledovaní tohoto seriálu dobre. Ja sa na to teším,“ dodal na záver.

Sledujte komediálny seriál Uhorčík už v sobotu o 20:35 na JOJke!