Pýtate sa na Facebooku: Aký je tajný recept na čvachtanku lubrikovú z Uhorčíka?

Vedma Brigita je v otázke odvarov, elixírov a lektvarov ozajstnou bohyňou a mnohí by sa chceli trošku priučiť jej, nazvime to, remeslu. Na sociálnych sieťach ste sa nás totiž pýtali na recept na nápoj z čvachtanky lubrikovej. Ak chcete aj vy táncovať, táncovať, táncovať až do rána, čítajte ďalej!

V komediálnom seriáli Uhorčík používajú viacerí hlavní hrdinovia všakovaké bylinky či recepty starých mám na rôzne účely. V minulej časti sa okrem kríčka sebavedomníčka a podpazušníka azda najviac spomínal nápoj z čvachtanky lubrikovej, ktorý často a rada používa najmä vedma Brigita. Napil sa z neho aj Hrajnoha v miestnej krčme, kde mu tento mok naservíroval barman. Mnohí ste sa nás prostredníctvom sociálnych sietí pýtali, podľa akého receptu je tento drink namiešaný. Spomínaný barman nám pre vás exkluzívne odhalil tajomstvo staré stovky rokov.

Uhorčík - čvachtanka lubriková Zdroj: TV JOJ

Potrebujeme:
prvý letný spln
čerstvá čvachtanka lubriková
priame slnko
čistý špiritus
bazový džús
ľad
zmysel pre humor

Postup:
Natrháme čvachtanku počas prvého letného splnu. Usušíme na priamom slnku, potom lúhujeme dva týždne v čistom špirituse. Výluh riedime 1:1 s bazovým džúsom a podávame ľadovo vychladené.

Poznámka: Ak ste sa dočítali až sem a stále zvažujete, kde o pár mesiacov túto rastlinku natrháte, pripomíname, že ide o fikciu. :) Zachovajte si zmysel pre humor a sledujte nás rovnako pozorne aj naďalej!

Sledujte komediálny seriál Uhorčík každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Uhorčík