Tvorcovia Ultimáta spolupracovali s elitným Lynx commandom: TOTO uvidíte v druhej časti!

Napätie, dráma a výnimočné herecké výkony. To všetko a omnoho viac vás čaká v osemdielnej minisérii Ultimátum, ktorú sme natočili v koprodukcii s Českou televíziou. Druhý diel uvidíte už dnes večer a opäť sa môžete tešiť na naozaj nadupané scény.

Rukojemnícka dráma Ultimátum potešila najmä milovníkov kvalitnej tvorby, pretože tvorcovia si pri nakrúcaní dali záležať na každom detaile. Úplne bežnou súčasťou každej epizódy sú náročné scény, za aké by sa nemuseli hanbiť ani zahraničné streamovacie platformy. Nuž, a dramatické obrazy nebudú chýbať ani v druhej časti. Čaká nás prvá explózia, ktorá sa realizovala s kaskadérom v ateliéri, ktorý bol dopredu pripravený. Boli tam rôzne úchyty, ktoré sa potom postprodukčne odmazali. Všetko bolo bezpečne pripravené na takéto natáčanie,“ prezradil režisér Michal Kollár.

​Tvorcovia pre vierohodnosť a realistické zobrazenie udalostí mnohé špecifické scény konzultovali s viacerými odborníkmi. Medzi nimi boli aj ľudia z elitného útvaru Lynx commando.Nebudem prezrádzať, ako končí druhý diel a prečo končí, ale k tej situácii poviem jednu vec. Je absolútne reálna. My sme tieto veci neraz konzultovali s mnohými odborníkmi. Svojho času sme aj prosili o úzku spoluprácu s Lynx commandom, čo je zásahovka, ktorej šéfoval terajší policajný prezident Štefan Hamran. Ja som veľmi rád, že to bolo len jediné stretnutie a ja som mu prezentoval že robíme takýto seriál a jeho to docela nadchlo,“ povedal Kollár.Ja som sa ho pýtal, ako je možné netrafiť sa. Oni dali hlavy dokopy a vysvetľovali mi to. Predložili mi niekoľko realistických alebo odskúšaných scenárov, za akých okolností je možné, že sa niečo nestane. A tú okolnosť môžete vidieť na konci druhého dielu,“ dodal s úsmevom.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum