V štvrtej časti Ultimáta pôjde na operačke do tuhého: TOTO museli tvorcovia konzultovať!

Dej minisérie Ultimátum sa každou časťou posúva vpred a napätie sa tomu priamo úmerne stupňuje. Výnimkou nebude ani štvrtá epizóda, v ktorej sa môžete tešiť na napínavú bojovú scénu i na drámu na operačnej sále.

Rukojemnícka dráma Ultimátum má naozaj zaujímavý dej. Ten zďaleka nie je len o únoscovi Korňanovi, o ministrovi Podhradskom na operačnom stole a o policajnom vyjednávačovi Danovi Andrikovi, ktorý má na oddelení kardiológie svoju tehotnú partnerku. V každej časti sa dozvedáme aj oveľa viac informácií z minulosti a začíname si tak skladať tajomnú skladačku situácií, ktoré viedli k tomu, čo sa v minisérii aktuálne deje. Iné to nebude ani v štvrtej časti. „V tomto dieli príde k zaujímavej bojovej scéne, ktorej sa zúčastnili prakticky všetci hlavní herci. Tá choreografia sa pripravovala, myslím, dva dni. Ona síce potom prebehne za zhruba 20 sekúnd, ale ja som na ňu veľmi hrdý,“ prezradil režisér Michal Kollár.

Keďže Kollár si pri svojej práci dáva záležať na každom detaile, všetky náročné scény konzultoval s odborníkmi na slovo vzatými. Kým zásahy kukláčov preberali s ľuďmi z elitného Lynx commanda, pri kardio operácii Podhradského im radili medicínski špecialisti.Táto epizóda je uzavretejšia, pretože sa začína dotýkať problémov, ktoré sa odohrávajú na operačnej sále. Tam sme, samozrejme, mali pri sebe každý deň minimálne dvoch konzultantov, ktorí nám, tak ako v prípade bojových scén a bojových zložiek, pomáhali nielen pri písaní, ale aj na pľaci. Že čo je najabsurdnejšia situácia, ktorá sa môže stať. Človek sa pri tom dozvie, že taká jednoduchá operácia môže byť veľmi komplikovaná pre situácie, ktoré môžu nastať,“ povedal Michal.

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum