Top pamiatky, Petržalka i poriadne zašité miesta: Kde sa nakrúcala miniséria Ultimátum?

Rukojemnícka dráma Ultimátum sa odohráva na mnohých zaujímavých miestach, ktoré podčiarkujú napínavý dej. Na ich výbere si dali tvorcovia nesmierne záležať a preto sa medzi nimi nachádzajú aj také lokácie, aké ste ešte v seriálovej tvorbe nevideli.

Osemdielna miniséria Ultimátum sa v priebehu takmer dvoch rokov nakrúcala na viacerých zaujímavých miestach. Pri ich výbere sa tvorcovia poriadne potrápili, pretože chceli, aby diváci na televíznych obrazovkách videli naozaj originálne lokácie. A bolo ich naozaj hodne! Už len zábery zo seriálovej nemocnice a jej okolia sa robili hneď na niekoľkých miestach. Vchod bol postavený priamo vo vchode do televízie JOJ na bratislavskej Kolibe. Dom kultúry Dúbravka sa pre účely nakrúcania zmenil na nemocničný vestibul. Nemocničné schodisko a výťahová šachta sa zas snímali na Ekonomickej univerzite a interiér kardiológie vyrástol v jojkárskom ateliéri.

Ultimatum - nemocnica Exteriér seriálovej nemocnice sa nakrúcal pred budovou televízie JOJ na bratislavskej Kolibe. Zdroj: TV JOJ

​Priamo v hlavnom meste sa tiež nakrúcalo na najväčšom slovenskom sídlisku Petržalka, v prístave pri menej známom Dunajskom ramene, v Zváračskom ústave, v záhradnom domčeku za Slovnaftom, či pred historickou budovou Slovenského národného divadla. Na dejisko významného summitu V4 sa zmenil hotel Sheraton, ktorý sa nachádza na brehu Dunaja. Mimo Bratislavy sa nakrúcalo aj v Stupave, na skládke v Zohore či v barokovom kaštieli v Malých Vozokanoch.

Ultimatum - nemocnica Na vestibul seriálovej nemocnice sa zmenil interiér DK Dúbravka. Zdroj: TV JOJ

Sledujte rukojemnícku drámu Ultimátum každú sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum