TOTO bolo na nakrúcaní Ultimáta hotovou nočnou morou: Dvoch ľudí to aj stálo flek!

Miniséria Ultimátum sa pomaly, ale iste blíži k svojmu veľkolepému finále. V sobotu totiž uvidíte hneď dve časti za sebou, v ktorých rukojemnícka dráma vyvrcholí. Čím viac sa na nakrúcaní zhusťoval dej, tým hlbšie vrásky na tvári mali práve filmári. Špeciálne jedna profesia to však mala absolútne najnáročnejšie, ba priam nemožné. O akú prácu ide?

Súčasťou štábu je na každom nakrúcaní aj takzvaný script. Ide o človeka, ktorého úlohou je do určenej knihy presne a podrobne zapisovať postup nakrúcania. Zjednodušene povedané, zapisuje sa tam každý jeden detail, ktorý na obraze vidíte. Aj zdanlivo nepodstatné veci. To znamená, kde presne je čo položené, akú dĺžku vlasov má herec alebo herečka, kto má tričko nakrivo a podobne. Špeciálne pri minisérii Ultimátum bola táto pozícia extrémne náročná.

Scriptka totiž musela dohliadať na tak enormné množstvo detailov, že to bolo neúnosné a nemožné ustriehnuť. „Prvá scriptka skolabovala, s druhou sme sa rozlúčili a tretia už bola do počtu. To hovorím s plnou vážnosťou a je mi to veľmi ľúto, lebo tak by to nemalo byť. Nakoniec, čo sa týka kostýmov, chcem poďakovať našej Ľudke, šéfkostymérke vynikajúcej a geniálnej. Ten kostýmový script bol pre mňa dôležitejšie vodítko než tá oficiálna scriptová kniha. Tým sa nechcem nikoho dotknúť, ale takáto je pravda,“ vysvetlil režisér Michal Kollár. Ako to teda riešili pri konkrétnych nakrúcaniach? Pozrite si rozhovor vo videu HORE!

Sledujte finále rukojemníckej drámy Ultimátum už v sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: ultimátum