Vilo s dietatom

Odkiaľ berie toľko odvahy? Rozboril sa chystá do nebezpečných vojnových zón!

Moderátor by mohol svoju nebojácnosť rozdávať.

Úspešná relácia V siedmom nebi sa na jeseň opäť vráti na obrazovky televízie JOJ, a preto moderátor Vilo Rozboril už niekoľko mesiacov usilovne pracuje na plnení snov pre ľudí v núdzi. Nedostatkom však netrpia len ľudia na Slovensku a to vie veľmi dobre nielen samotný moderátor, ale aj humanitárni pracovníci z Vysokej školy svätej Alžbety. V tých najchudobnejších krajinách poskytujú útočisko a pomocnú ruku množstvu chorých, slabých a strádajúcich ľudí. Je až neuveriteľné s akou láskou, ochotou a nasadením sa starajú o cudzie deti, ktoré berú tak, akoby boli ich vlastné.

Príbehy týchto ľudí a autentické zábery bol Rozboril na jar nakrúcať vo vzdialenej Kambodži, no tam ani zďaleka jeho výjazdy nekončia. Pred časom prezradil, že sa chystá navštíviť aj krajiny, ktoré sa zmietajú vo vojne. „Mali by sme ísť do Afriky, no čakáme, že sa po voľbách upokojí situácia v Burundi. A mali by sme ísť aj do Iraku, čo je dosť nebezpečná záležitosť, ale robia tam zaujímavé veci v súvislosti s utečeneckými tábormi pre ľudí utekajúcimi z Islamského štátu. Jedna vec je vyjadriť účasť tak, že sedíme doma pri telke a povieme – áno, to je hrozné! Druhá vec je – ísť do takýchto oblastí. Tí ľudia sú naši reprezentanti, nemáme len hokejistov, ale aj ľudí, vďaka ktorým sa zrazu v Kambodži vie, čo je Slovensko,“ myslí si Rozboril.

Asi každému človeku ako prvé napadne, či z cesty do vojnových zón nemá obavy. Pomsta a boj za niečiu spravodlivosť totiž v niektorých krajinách akoby nemali konca-kraja a nepoznali mieru. „S profesorom Krčmérym si vždy spolu vopred prejdeme riziká, preto teraz bolo zastavené to Burundi. Hovorí mi: „Nepustím ťa tam. Ja teraz premiestňujem do susedného štátu aj svojich vlastných ľudí, lebo tam naozaj ide o život.“ Pokiaľ ide o Irak, to neviem odhadnúť. Ideme tam naozaj do pomerne nebezpečnej zóny. No sú tam dve Slovenky, ktoré si povedali, že tam idú riešiť vykupovanie otrokov z Islamského štátu, a veľmi sa im darí, čo mi príde ako parádna vec,“ dodal moderátor.