Závisť, hnev a urážky: Hejteri sa obuli do Makovej výhry a... TOTO im odkazuje Vilo!

Viacerí ľudia si myslia, že mladý youtuber vyhral neprávom.

Mladý, len 12-ročný youtuber Mako SK si vďaka svojmu nákazlivému humoru, pozitívnemu prístupu k životu a vtipným videám získal celé Slovensko. Napriek tomu, že má vážny hendikep, žije ako všetci ostatní a dovolíme si tvrdiť, že možno ešte viac naplno, než mnoho zdravých ľudí. V nakrúcaní videí našiel zaľúbenie a robí ho to šťastným. Jeho energia sa preniesla aj na ľudí, a preto niet divu, že v ankete Telkáč roka vyhral divácke ocenenie Vloger roka. Hlasovanie bolo verejné a prebiehalo tak, že ste jednoducho pridelili hlas svojmu favoritovi. Každý z nás mal možnosť hlasovať len raz. Všetko bolo absolútne transparentné a bolo veľmi ľahké skontrolovať, kto udelil jednotlivé hlasy. Víťazi v jednotlivých kategóriách sú tak absolútne legitímni.

Zdroj: TV JOJ

​Napriek tomu všetkému sa našlo viacero ľudí, ktorí na Facebooku napísali, že Makova výhra v Telkáčovi bola neférová. Podľa hejterov nevyhral vďaka svojej šikovnosti a dobrým videám, ale vďaka tomu, že je hendikepovaný. „Nespravodlivá výhra, ale aspoň je šťastný. Pretože keby nebol postihnutý a nebol by na JOJke, tak nevyhrá nič. Vyhrať by mal najlepší,“ písalo sa v komentároch. „Presne tak, hoci mi je takýchto detí veľmi ľúto, je to nespravodlivé,“ odkázala ďalšia osoba. Áno, Mako bol V siedmom nebi a áno, je hendikepovaný. Ale ako víťaza ho v Telkáčovi vybrali ľudia, ktorí za neho hlasovali. A boli to presne tí istí ľudia, ktorí ho na YouTube sledujú a pozerajú jeho videá. Pripisovať teda jeho triumf v ankete jeho hendikepu je zhadzovanie jeho schopností a šikovnosti. Vymýšľať témy videí, nakrúcať ich na kameru, strihať ich v strihacom programe, vyrábať k nim grafiku a na záver to podfarbiť hudbou totiž vôbec nie je taká „brnkačka“, ako by sa mohlo zdať. Máloktorí dospelí sa to naučia, nieto ešte mladý tínedžer.

Zdroj: TV JOJ

​Svoj názor na Facebooku vyjadril aj samotný moderátor relácie. A servítku si pred ústa nedával. „Dovolím si oponovať. Poviem to tak, v relácii bolo za tie roky aj iks skvelých spevákov či tanečníkov s nejakým, povedzme, hendikepom, A nikomu z nich sa nepodarilo nominovať a tobôž nie vyhrať nejakú anketu, spevácku či podobne. Myslím si, že tento chaloš je naozaj trošku úkaz, má nezvyčajne silnú „vysielačku“, ktorá na divákov funguje. To je niečo, čo buď máš alebo nie. On ju má. A keby ju nemal, žiadna účasť v TV relácii by divákov neprinútila hlasovať za neho. Skôr ma mrzí, že keďže ide o 12-ročné dieťa, niekto tu takýmto spôsobom potrebuje ventilovať svoje názory, nemysliac na to, že to ten chalan môže čítať. A to mi príde nefér. Ľudia hlasovali. Nič viac a nič menej. Tak ho nechajme si to vychutnať. Niekedy je „pozdržanie“ vyjadrenia názoru hodnotnejšie než jeho prezentovanie za každú cenu,“ napísal Vilo Rozboril.

Makovi želáme veľa šťastia pri vyrábaní videí a mnoho spokojných followerov! ?

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora