Obyčajný život sa im za minútu zrútil ako domček z karát: Boj o život a zdravie syna!

Ľudia sa v živote ženú za majetkom, za peniazmi, myslia na prácu, na kariéru a riešia každú drobnosť. Keď však do osud do cesty zaveje zákernú diagnózu, hodnoty sa človeku zmenia z minúty na minútu. Všetko sa zrúti ako domček z karát. Miška a Peťo o tom naozaj vedia svoje.

Miška mala len osemnásť rokov, keď sa po prvý raz stala maminou. Jej vtedajší partner a Sofiin otec sa však ešte na rodičovstvo necítil a dal jej na výber – buď si nechá dieťa, alebo zostane s ním. Napriek vidine, že sa bude o dieťa starať úplne sama a v takom mladom veku, materinský pud vyhral nad láskou a ostali so Sofinkou samy. Keď však malo dievčatko jedenásť mesiacov, Miška spoznala Peťa.Prišlo to úplne nečakane. Nikoho som nehľadala, lebo som nechcela. Ale je to láska môjho života,“ zaspomínala si na zoznámenie s milovaným mužom. Peťo si obľúbil aj nevlastnú dcéru Sofiu a aj ona jeho. Všetko bolo dokonalé. Po nejakom čase sa im konečne podarilo počať aj spoločného potomka a narodil sa im malý Peťko. „Bolo to vymodlené dieťa. Veľmi sme sa na neho tešili. Všetko sa zmenilo asi tri týždne po jeho druhých narodeninách,“ vzdychla si Miška. V tej chvíli sa pre ňu začalo najťažšie a najhoršie obdobie v jej živote. „V prvom rade sme nevedeli, čo mu je. V noci sa hocikedy zobudil s plačom. Ráno nevedel vstať na nohy. Potil sa, mal zvýšené teploty. Budil sa s krikom. Ako keby ho niečo bolelo, ale nevedel povedať čo,“ povedala smutne.

Partneri sa veľmi ľúbia a problémy so synčekom ich ešte viac zomkli. Zdroj: TV JOJ

​Spolu s partnerom požiadali lekárku, aby ich poslala do nemocnice. Začal sa kolotoč vyšetrení a na jeho konci bolo zistenie, že má niečo s krvou. Diagnóza: leukémia. „Musel byť prevezený na onkologicko-hematologické oddelenie do Banskej Bystrice. Ja som si hneď predstavila – leukémia, onkológia, smrť. Že moje dieťa zomrie. To som mala v hlave,“ zhodnotila nešťastná matka. Nasledovali pobyty v nemocnici a chemoterapia. Na oddelení sa pri chlapcovi striedali. Peter bol pre Mišku oporou a držal ju aj napriek tomu, že o synčeka mal tiež šialený strach. Vážna choroba chlapčeka bola vlastne skúškou ich lásky a pevnosti ich rodiny. Tú to poriadne zomklo a spoločne bojovali za Peťkove zdravie. „Každý sa ženie za majetkom, drahé veci, ale na tej onkológii tam sme si všetci rovní. Tam sme všetci na jednej lodi a bojujeme,“ skonštatovala Miška. Milujúci sa partneri a rodičia už dávno uvažujú nad zásnubami a nad svadbou, lenže synova diagnóza bola celý čas na prvom mieste. Ich chuť a odhodlanie povedať si sladké áno z nich však nevyprchala. Tak im v tom trochu pomôžeme!

Nenechajte si ujsť tento silný príbeh lásky a odhodlania V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora