Bojovníčka Saška je viac na onkológii než doma: Najviac plakala, keď prišla o vlásky!

Saška bola ešte pred rokom zdravá a veselá školáčka. V máji sa ale všetko radikálne zmenilo. Po tom, čo jej milovaného otca odsúdili na osem rokov väzenia, sa jej zdravotný stav zhoršil.

Alena žila šťastným a spokojným rodinným životom so svojím mužom a tromi dcérami. Minulý rok sa ale všetko zrútilo ako domček z karát. Jej životný partner totiž skončil za mrežami. Po dlhoročnom súdnom procese bol odsúdený na osem rokov. Pred trinástimi rokmi sa totiž udiala krádež a práve jej muž bol šoférom auta, v ktorom sa zlodej viezol. Podľa Aleniných slov ale o ničom nevedel. „Obvinili ho zo spoluúčasti. Ťahalo sa to trinásť rokov. To sa vždy len odročovalo, lebo tam bolo veľa ľudí zapletených. A z tých ľudí, čo boli v tom prípade, iba jedna jediná výpoveď bola proti môjmu mužovi. Stačilo to na to, aby dostal osem rokov,“ vzdychla si. „Saška to prežívala zo všetkých najhoršie. A myslím si, že aj to sa podpísalo pod ten jej zdravotný stav,“ pokračovala nešťastná žena. Neprítomnosť otca sa azda najviac podpísala na desaťročnej Saške. Len štyri mesiace po jeho nástupe do výkonu trestu dievčatku diagnostikovali onkologické ochorenie. Ortieľ lekárov znel: Osteosarkóm.Najhoršie znášala, keď jej vypadávali vlásky. Prišla pred zrkadlo a začala plakať. Že už nebude pekná… Tak sme jej povedali, že nebude pekná, ale nádherná,“ povedala Saškina sestra.

Dcérkin zdravotný stav a žiadny príjem od muža sa, pochopiteľne, podpísal aj na finančnej situácii tejto rodiny. Peňazí rozhodne nemajú nazvyš. Alenu to trápi o to viac, že si okrem množstva iných vecí nemôže dovoliť kúpiť nové auto. Staré totiž skôr nejazdí, ako jazdí. Potrebujú ho ako soľ pre ich časté presuny na onkológiu na bratislavské Kramáre. Keď sa tam chystajú, musia vždy niekoho požiadať o pomoc. Na prevoz sanitkou síce nárok majú, no naposledy na ňu čakali osem hodín! Zobrať si na kúpu auta pôžičku a splácať ju, je pre Alenu nereálne. Navyše, vrásky na tvári jej robí aj fakt, že ak by sa jej náhodou niečo stalo, netuší, kto by sa o jej deti postaral, keďže muž si má odsedieť osem rokov vo väzení. Uvedomuje si to aj malá Saška, ktorá sa rozhodla napísať list prezidentke Zuzane Čaputovej. Hlavu štátu chce poprosiť o udelenie milosti ockovi.

Sledujte reláciu V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!