Splnenie sna pre ťažko chorého Lukáška: Dojímavé stretnutie s Jardom Jágrom vás dostane!

Malý Košičan Lukáško je azda najväčším hokejovým fanúšikom. O hokeji vie naozaj všetko. Aspoň takýmto spôsobom sa snaží priblížiť k svojmu snu. Tým je hrať tento náročný šport. Pre jeho vážne zdravotné problémy je však realizácia tejto túžby zatiaľ v nedohľadne.

Neunikne mu ani jeden zápas, pozná hokejistov a vie, ktorý hrá za aký tím. Pozná ich umiestnenia v tabuľke a tak niet divu, že v jeho detskej izbičke nechýba ani „oltárik“ s hokejovými predmetmi či suvenírmi každého typu. Aspoň takto sa snaží priblížiť k svojmu snu byť hokejistom. Lukáško sa narodil a vyrastal ako zdravé dieťa. Keď mal tri a pol roka, prakticky zo dňa na deň sa všetko radikálne zmenilo.Najprv som bola ja operovaná na onkológii, ale, našťastie, boli dobré výsledky. Ani nie do mesiaca mi učiteľka zo škôlky volala. Ja som ešte mala stehy a bola som doma. Povedala mi, že mám prísť, lebo malý nechodí. Ja som sa jej len spýtala, ako je to možné, keď do škôlky šiel normálne,“ zaspomínala si ťažké časy chlapcova mama. Lukáš si ešte v škôlke šiel ľahnúť do postieľky po vlastných, keď sa ale zobudil, nemohol sa postaviť. Po sérii vyšetrení prišla krutá diagnóza. Šli sme do nemocnice a tam sa určil verdikt. Má rozpad kĺbov v bedrách. Mal tri a pol roka,“ vzdychla si Katka.

V7N Lukasko, mamina a Jarda Jagr Zdroj: TV JOJ

​Chlapec sa musel nanovo učiť chodiť, pričom výrazne mu pomohla aj liečba v kúpeľoch. Tá však trvala polroka a keďže ho mama musela sprevádzať, neostávalo jej nič iné, než ísť na péenku. Hoci bola so synom ako doprovod, všetko si musela platiť sama z vlastného vrecka. „Brala som si hypotéku za hypotékou. Robila som všetko pre to, aby to dopadlo dobre,“ vysvetlila V siedmom nebi. Pre ťažkú chorobu sa Lukáško musel zriecť všetkých svojich koníčkov. Nemôže behať, hrať futbal a čo je najhoršie, ani milovaný hokej. Jeho najväčším hokejovým vzorom je legendárny Jaromír Jágr, s ktorým sa túži stretnúť. Bolo by to pre neho veľkým povzbudením a motiváciou do ďalšieho boja s neúprosnou diagnózou. A, keďže Siedme nebo verí v zázraky, Lukáško sa s Rytierom z Kladna naozaj stretol. Chvíle, ktoré spolu títo dvaja milovníci hokeja strávili boli veľmi emotívne. A hoci si Jarda svoje súkromie stráži, pred kamerami otvorene priznal, čo musí urobiť pred každým jedným zápasom. „Ja idem na ľad až vtedy, keď je zápas. Ja pred zápasom idem do kostola. Preto tu aj vidíte tie ikonky. To sú moji ochrancovia. Bez Boha by som už dávno nehral,“ skonštatoval Jágr.

Čo povedal o Lukáškovom príbehu a stretnutí s Jardom Jágrom moderátor Vilo Rozboril? Pozrite si video:

Sledujte tento emotívny príbeh V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!