Zo sna rozkošnej Martinky vám stisne srdce: Chcem ockovi zarobiť peniažky na liečenie!

Príbeh Martina a jeho rodiny sme vám V siedmom nebi predstavili v novembri 2019. Po nehode s vetrieskou ostal ochrnutý a pripútaný na invalidný vozík. Aby sa mohol postaviť na nohy, musel by absolvovať niekoľko drahých liečení. Na tie mu chce zarobiť jeho dcérka Martinka.

Život v Martinovej rodine sa v máji 2018 radikálne zmenil a zastavil. Aktívny muž a živiteľ rodiny ostal po nešťastnej nehode s vetrieskou ochrnutý, pripútaný na invalidný vozík a odkázaný na pomoc svojej rodiny. Žena jeho života, Nikola, musela na seba všetko prevziať, pričom na ňu ostali aj všetky mužské práce. Silu jej dodáva láska k mužovi a k ich dvom deťom – Martinke a Karinke. „Niekedy je toho naozaj veľa a myslím si, že to už nezvládnem. Ale myslím hlavne na deti a aj na Maťa, že to musíme dať. Sú také dni, ale potom sa zamyslím a idem ďalej. Že to musím dať, lebo nie je v podstate na výber, keď chceme, aby tato znovu chodil,“ skonštatovala Nikola. Celá rodina si zo všetkého najviac želá to, aby sa Martin postavil na nohy a mohol znovu chodiť. Lenže k tomu vedie dlhá a náročná cesta. V progrese mu pomáhajú liečenia v špecializovanom centre Adeli, no tie sú finančne veľmi náročné. Veľmi účinné, no drahé pobyty si rodina nemá z čoho zaplatiť.

V7N Martinka a Novy zivot Martinka si zahrá v seriáli Nový život. Jej honorárom bude liečenie pre milovaného ocka. Zdroj: TV JOJ

Veľmi to trápilo aj malú Martinku, ktorá sa napriek svojmu nízkemu veku rozhodla konať. Napísala do Siedmeho neba so svojím naozaj ušľachtilým a dojímavým snom. Moderátora Vila Rozborila poprosila, aby jej v televízii našiel prácu, ktorou by mohla zarobiť peniažky na otcovu liečbu v Adeli. A keďže V siedmom nebi sa plnia sny, rozkošné dievčatko si zahralo v úspešnom seriáli Nový život.Že Martinka napísala do Siedmeho neba kvôli ocinovi, nás dostalo. Ja som sa rozplakal pri tom maili. To bolo samo o sebe úžasné. Ale ja musím ešte jednu vec povedať. Naozaj si myslím, že tá Martinka je talentovaná. Pán režisér zo seriálu Nový život ju veľmi chválil a ja si naozaj myslím, že tá linka jej postavy, by sa mala rozvíjať. Lebo naozaj má herecký talent,“ nešetril chválami Rozboril. Spoluprácu s Martinkou si pochvaľovali aj jej hereckí kolegovia – Juraj Loj a Lucia Hurajová, ktorí z nej boli doslova nadšení. Podľa mňa je úžasné, že je tak cieľavedomé, milé a láskavé dievčatko. Mám v okolí ambiciózne deti, ktoré chcú byť v seriáloch, byť videné a tak, ale toto má úplne inú motiváciu. Takú hlbšiu. To je krásne,“ povedal Juraj Loj.

Čo povedal o príbehu moderátor Vilo Rozboril? Pozrite si video:

Sledujte tento nádherný príbeh už dnes V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!