Karolína má dva roky ukrutné bolesti: Lekári sú bezradní, nevedia jej zistiť diagnózu!

Sympatická tínedžerka bola pred dvomi rokmi úplne zdravá a žila tak ako jej rovesníci. Zo dňa na deň sa však to radikálne zmenilo. Bezstarostný život sa zmenil na boj s veľkými bolesťami a veternými mlynmi.

Karolínke v decembri 2017 zistili, že má poškodené platničky. Nemala s tým však žiadne väčšie problémy a spolu s jej veľkou rodinou žili síce skromne, no šťastne. Všetko sa ale zmenilo v januári 2018. Z plného zdravia začala mať ukrutné bolesti, strácala hybnosť. Dostalo sa to až do bodu, že bez asistencie svojej mamy nedokáže vstať z postele.Začalo sa to tak zhoršovať, že som už nevedela chodiť po schodoch. Nevedela som zdvihnúť ruky a v apríli už som nevedela nič. Odvtedy mám neustále bolesti. Každú jednu minútu,“ vzdychla si smutne tínedžerka. Zarážajúce však je, že ani po kolotoči rôznych vyšetrení lekári za dva roky stále nezistili jej diagnózu. „Prešli sme kopu vyšetrení, máme 38 lekárskych nálezov za rok a pol a ja neviem, čo môjmu dieťaťu je,“ nešťastne zalomila rukami jej mama Barbora.Lekári sú bezradní. Povedali, že skúsime. Ale jak, že skúsime? Nenájde sa lekár, ktorý sa na to komplexne pozrie a povie, že je v tom a v tom problém?,“ pýta sa jej otec. Karolíne by veľmi pomohla polohovateľná posteľ, vďaka ktorej by bola aspoň trochu sebestačná. Keď však o ňu žiadali, dostali odpoveď, že na ňu nemajú nárok, lebo dievčina nemá diagnózu. Za to však rodina nemôže. Artimovci sú skrátka v absolútne patovej situácii.

V7N Karolina a Lucia Barmosova Zdroj: TV JOJ

​Veľkou túžbou tejto tínedžerky bolo stať sa moderátorkou alebo redaktorkou. Práve preto chodila aj do dramatického krúžku. Sníva o tom, že jedného dňa bude hlásiť a pripravovať správy tak, ako tváre nášho spravodajstva. Nuž, a preto Siedme nebo pripravilo pre statočnú tmavovlásku veľké prekvapenie. Spolu s rodinou prišla na návštevu do televízie JOJ, kde sa zoznámila s jej obľúbenou Luciou Barmošovou. Práve s ňou sa vybrali na stretnutie s generálnym riaditeľom Marcelom Gregom, ktorý Karolíne navrhol, aby sa na jeden deň tiež stala jojkárkou a pripravila do správ reportáž. Súhlasila a tému ani nemusela dlho hľadať. Spolu s Luciou pripravili šot o tom, prečo niektorí pacienti skrátka nemajú nárok na dôležité zdravotnícke pomôcky. A ani niet pochýb, že to mladá Spišáčka zvládla vynikajúco.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!