Zdravotný stav Alexeja so SMA sa radikálne zlepšuje: Zázrak, robí obrovské pokroky!

Príbehy malých bojovníkov so spinálnou svalovou atrofiou doslova spojili celé Slovensko. Všetci sa snažili pomôcť rodičom Riška, Alexka, Alexeja a Amélie na ceste za ich zdravím. Ako posledný dostal najdrahší liek na svete Alexejko, ktorého zdravotný stav sa posúva míľovými krokmi!

Každý rodič vie, že najhoršie je vidieť, ako sa jeho dieťa trápi alebo, že ho niečo bolí. O to horšie je to v prípade, ak to príde náhle. Andrea podľa lekárov porodila zdravého chlapčeka. Po čase si však všimla, že niečo s jej synčekom nie je v poriadku a po rozsiahlych vyšetreniach sa jej zlé tušenie potvrdilo. Alexej mal len 5 týždňov, keď mu lekári na bratislavských Kramároch diagnostikovali vrodenú dedičnú chorobu - Spinálna svalová atrofia typu 1. Je to ochorenie, pri ktorom dochádza k postupnému ubúdaniu svalstva, a teda schopnosti sa pohybovať. Postihnuté bývajú viac dolné končatiny ako horné, dotknutí tiež mávajú ťažkosti s prehĺtaním, neskôr aj s dýchaním. Alexej, žiaľ, nie je sám, kto týmto ochorením trpí. Mali ho aj ďalšie medializované detičky – Alexko, Riško a Amélia.

Celé Slovensko niekoľko mesiacov sledovalo strhujúci boj rodičov o záchranu zdravia a života ich štyroch ťažko chorých detí s touto vzácnou diagnózou. Našťastie, najdrahší liek na svete bol podaný všetkým štyrom deťom včas, čo sa ukázalo aj na pokrokoch, ktoré robia. Ako posledný dostal liečik najmladší Alexejko. Pamätáte sa na Alexeja? Jedno zo 4 detí, ktorým sa robila zbierka na najdrahší liek na svete. Alexejko, pár mesiacov po podaní lieku, dnes takto! Fakt, že paráda. Drží hlavičku, celý je spevnený, prevracia sa zo strany na stranu. Pomoc ktorá mala zmysel. Alexejko, všetci držíme palce,“ napísal moderátor Siedmeho neba, Vilo Rozboril, k fotke, na ktorej pózuje s Alexejom a s jeho rodičmi. Už na prvý pohľad vidieť, že rozkošný chlapček sa má oveľa lepšie a jeho zdravotný stav sa posúva vpred míľovými krokmi. Držíme palce!