Ťažký život skvelej mamy Moniky: Zlé detstvo, týranie, chorý synček a finančná núdza!

Monika má 36 rokov, no za celý svoj život mala len málo dôvodov na úsmev. Odmalička si prežila veľa zlého, veľa trpela a veľa strádala. Je vo finančnej tiesni, stará sa o zdravotne postihnutého synčeka a pred návštevou Siedmeho neba nevedela, či znovu neskončí na ulici.

Slobodná mamička Monika mala odjakživa veľmi ťažký osud. Už v detstve zažila prvú veľkú ranu, keď ich opustil otec. Časom sa jej situácia rapídne zhoršovala. V piatich rokoch nás opustil otec. Keď som mala pätnásť, opustila nás aj mama. Mňa, aj sestru. Odišla kvôli inému chlapovi. My sme zostali bývať v Banskej Bystrici samy a mala sa o nás starať babka. Lenže ona moc často za nami nechodila. Takže sme sa starali kvázi samé o seba. Potom sa vrátila asi po troch rokoch, keď sme dovŕšili osemnásť rokov a vyhodila nás z toho bytu na ulicu,“ povedala so slzami v očiach Monika, z ktorej sa na prahu dospelosti stala bezdomovkyňa. Keďže nemala vzor správne fungujúceho vzťahu medzi rodičmi, neplánovane otehotnela s nie práve najvhodnejším partnerom. Mal svoju partiu kamarátov, s ktorými dosť popíjali. S Monikou si ako pár vôbec nesadli a často sa hádali. Mladá žena si nedokázala predstaviť, že by v takýchto podmienkach priviedla na svet dieťa. Preto uvažovala nad interupciou. „Ja som najskôr chcela ísť na potrat, ale potom som si povedala, že to vyskúšam. Veľa ľudí, ktorí pri mne vtedy boli, mi povedali, že to nedám sama bez rodiny. Uvažovala som aj nad adopciou. Nakoniec som to ale nedokázala,“ povzdychla si.

V7N - Monika Monika si v živote naozaj vytrpela veľmi veľa. Zdroj: TV JOJ

​Pár hodín po pôrode prišla ďalšia podpásovka. Narodil sa o 1:16 a o šiestej prišla nemocničná sociálka. Že Mathiaska mi musia zobrať. Ja som v tej dobe nemala kam ísť bývať,“ povedala nešťastne. Aby jej synčeka nevzali a mala strechu nad hlavou, vrátila sa k chlapcovmu otcovi a pokúšali znovu žiť pokope. Do žiadneho podnájmu ju totiž nechceli vziať, lebo mala dieťa. Nemala tak na výber a musela sa k mužovi vrátiť. To však dopadlo katastrofou. Partner ju začal mlátiť, oplzlo jej nadávať a drsne sa s ňou hádať. Keď to už nezvládla, odišla aj s Mathiaskom do Krízového centra. Po čase sa dozvedela, že sociálku na ňu zavolala jej vlastná matka! Osoba, ktorá ju v pätnástich opustila a v osemnástich z nej urobila bezdomovkyňu. O milovaného synčeka sa s ňou navyše súdila dlhé štyri roky.Ja som sa o syna súdila so svojou mamou. Ona bola tá, ktorá na mňa poslala sociálku, keď sa narodil. Nahlásila im, že som bezdomovkyňa a povedala, že sa nedokážem o neho postarať. Že to nezvládnem a aby bol zverený jej do starostlivosti. Štyri roky trval súd,“ vysvetlila s plačom. Súd napokon vyhrali, no jej život sa aj tak nezlepšil.

V7N - Monika a Nasťa Stretnutie so zlatou medailistkou Nasťou Kuzminou bolo pre Moniku a jej synčeka balzamom na dušu. Zdroj: TV JOJ

​Mathiasko sa totiž narodil s ADHD poruchami správania, s poruchami pozornosti a s poruchami reči. Musí sa preto o neho špeciálne starať a špeciálne s ním zaobchádzať. Aktuálne bývajú v sociálnom byte, no v čase nakrúcania Siedmeho neba sa im končila nájomná zmluva a Monika netušila, či im ju predĺžia. Hrozilo, že by tak opäť skončila bez strechy nad hlavou. Okrem toho má aj vážne finančné problémy. Mesačne zarába len 400 eur a po zaplatení všetkých základných výdavkov jej na stravu a živobytie takmer nič neostáva. Monika je neustále unavená, vystresovaná a nešťastná z toho, že nemá oporu a aj z nedostatku peňazí. Siedme nebo preto okamžite zakročilo a pomohlo jej aspoň trochu uľahčiť jej ťažký život. Najkúzelnejšie ale bolo ich stretnutie a vianočné prekvapenie s ich veľkým športovým vzorom – zlatou medailistkou Nasťou Kuzminovou!

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v nedeľu o 20:35 na JOJke!