Život energickej Janky sa zmenil za pár sekúnd: Po náhlej zástave srdca upadla do kómy!

Svetlana z Martina pracuje ako zdravotná sestra na infekčnom oddelení v tamojšej nemocnici, kde sa stará aj o pacientov s COVIDOM-19. Keď príde z práce domov, čaká ju druhá smena. Jej dospelá dcéra je totiž v bdelej kóme!

Janka bola veselá a spoločenská mladá žena, ktorá mala celý život pred sebou. Od dvanástich rokov mala cukrovku, no naučila sa s ňou žiť. Časom sa však začali problémy, ktoré súviseli s touto chorobou.Ona bola veľmi spoločenská, ale toto ju už potom začínalo obmedzovať. Už sa tam začali komplikácie z toho diabetu. Rozpadli sa jej chrupavky na obidvoch kolenách. Nemohla chodiť,“ zaspomínala si Jankina mama Svetlana. Mladá žena absolvovala operácie s kolenami a tam sa začalo trápenie oboch žien. Operácia dopadla dobre, prebrala sa po operácii. Bola som za ňou poobede okolo druhej, tretej. Večer o deviatej vraj nastala zástava srdca. Po úspešnej resuscitácii mi zostala tak, ako zostala. Jednoducho sa to stalo,“ vzdychla si Svetlana. Po piatich mesiacoch Janku v bdelej kóme pustili z nemocnice domov so slovami, že sa s jej stavom už nedá nič robiť. Povedali mi, že si ju mám doma doopatrovať,“ vysvetlila hrdinská mama.

V7N - Svetlana a Janka Zdroj: TV JOJ

​Aby Svetlana rodinu uživila, nešla s Jankou na opatrovateľský, ale naďalej pracuje ako zdravotná sestra. Robí na infekčnom oddelení v martinskej nemocnici, kde sa stará aj o pacientov s COVIDOM-19. Musí byť pre nich nielen zdravotníckou pomocou, ale aj psychickou oporou, keďže mnohí z nich sa boja o svoj život. Keď príde z práce domov, čaká ju s Jankou druhá smena. Život tejto silnej ženy tak rozhodne nie je ľahký. „Je to únavné, nie je to jednoduché, musím sa priznať. Niekedy som fyzicky, aj psychicky dosť z toho vyčerpaná. Ale snažím sa nájsť nejaký stimul, alebo niečo, čo ma ženie vpred, aby som vládala. Musím a robím to rada, lebo ju milujem,“ povedala. Navyše, Svetlana nestráca nádej. V médiách sa totiž dočítala o mužovi z Čiech, ktorý bol v podobnom stave ako jej Janka a intenzívna terapia v centre Adeli mu výrazne pomohla. Mužovi nedávali žiadne nádeje a po liečbe v Piešťanoch sa po štyroch rokoch z kómy prebral.Namotivovalo ma to. Videla som sa v tom príbehu s mojou Jankou,“ usmiala sa Svetlana, ktorej najväčším snom je, aby jej dcéra opäť dokázala povedať: „mama“. Mrzí ju, že pobyt v Adeli centre si však vo svojej finančnej situácii vonkoncom nemôže dovoliť. Keďže V siedmom nebi sa dejú zázraky, udejú sa aj v tejto rodinke. Nenechajte si to ujsť!

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už dnes o 20:35 na JOJke!