Vážne chorá mama s dcérou náhle prišli o bývanie: Siedme nebo prišlo v hodine dvanástej!

Slovensko za posledný rok schudobnieva, čo dokazujú aj maily, ktoré prichádzajú tvorcom Siedmeho neba. Dôkazom je aj mama Zlatica s dcérou Vaneskou. Hoci bol pre ne nachystaný istý „sen“, v čase realizácie nakrúcania riešili úplne iný problém. To dňa na deň totiž prišli o podnájom a reálne hrozilo, že nebudú mať kde bývať!

Život mamy Zlatice a jej dcéry Vanesky vôbec nie je ľahký. Tínedžerkin biologický otec s nimi nežije, pretože podľa ich slov dal namiesto rodiny prednosť alkoholu a drogám. Životom sa tak pretĺkajú samé dve, dôsledkom čoho sú veľké finančné problémy. Navyše, Zlatka bojuje s vážnymi zdravotnými problémami. Máva silné astmatické záchvaty, trpí na cukrovku a má aj ťažkosti so srdcom. Aby Vaneska dokázala svojej mame dostatočne pomôcť, absolvovala v škole aj zdravotnícky kurz. Smutné ale je, že v niektorých mesiacoch sa ocitnú v tak zlej finančnej situácii, že Zlatke neostanú peniaze ani na lieky, ktoré nutne potrebuje.

Vianoce sú pre ne síce sviatkami rodiny, ale ani zďaleka nie hojnosti. O nejakých darčekoch totiž nie je ani reč. „Tri roky po sebe nemala žiadny darček. Ani na narodeniny, ani za vysvedčenie, ani pod stromček. Neboli financie, nedalo sa kúpiť,“ povedala Zlatka so slzami v očiach. Ich najväčším problémom je však to, že sa až príliš často sťahujú. Keďže nemajú trvalé bydlisko, bývajú po podnájmoch, z ktorých už veľakrát dostali výpoveď. Naposledy len pár dní pred nakrúcaním Siedmeho neba.

V7N  - Zlatica a Vaneska Zdroj: TV JOJ

V čase, keď za Zlatkou a Vaneskou prišiel štáb Siedmeho neba, práve vypratávali veci z bytu a presúvali ich do garáže ku kamarátke. Síce od nej mali prísľub, že u nej môžu na pár dní ostať, no s blížiacimi sa Vianocami ich vzniknutá situácia nesmierne trápila. Netušili totiž, kde o pár dní sklonia hlavu.My sme sanovali ťažkú existenčnú situáciu v tom okamihu toho nakrúcania. Myslím si, že sa podarili veľké veci doriešiť. Je to silný apelatívny príbeh v jednej veci. Poviem to rovno – Slovensko začína chudobnieť. Nám naozaj chodia maily tohto typu,“ povedal moderátor Vilo Rozboril pre joj.sk o príbehu, ktorý trhá srdce.

Sledujte obľúbené V siedmom nebi už v piatok o 20:35 na JOJke!