Veľké srdce: Takto veľkoryso Vladimír Krčméry (†62) ešte v nedeľu pomohol v Siedmom nebi!

V utorok večer vo veku 62 rokov nečakane zomrel popredný slovenský infektológ a profesor Vladimír Krčméry. Ešte v nedeľu však odovzdal obrovskú finančnú pomoc pre dôchodkyňu Ester v relácii V siedmom nebi.

Jeho životným poslaním bolo pomáhať tam, kde pomoc nie je. Niet preto divu, že sa dlhé roky aktívne podieľal na pomoci aj v rámci relácie V siedmom nebi. Spolu so svojimi kolegami z Vysokej školy svätej Alžbety niekoľkokrát vyzbierali vysoké finančné čiastky, ktoré šli tam, kde boli potrebné. Poslednýkrát podal pomocnú ruku v časti, ktorú sme odvysielali len túto nedeľu (18. decembra, pozn.red.).

V7N - Vladimír Krčméry Zdroj: TV JOJ

​Veľkorysú finančnú pomoc adresoval dôchodkyni Ester, ktorá pred 21 rokmi prišla o nohu. Po tom, čo jej ťahali vodu z kolena vznikli komplikácie, v dôsledku ktorých jej museli amputovať nohu nad kolenom. Od poisťovne však dostala špeciálnu protézu, v ktorej bol kĺb poháňaný mikroprocesorom. Hoci mala protézu, dokázala, napríklad, aj vyliezť na rebrík. Táto protéza jej už však doslúžila, pretože sa pokazila. Keď si dala do poisťovne žiadosť o novú, prišla naozaj cynická odpoveď. Špeciálnu protézu vraj už nepotrebuje a stačí jej aj lacnejšia. Vďaka nej však nemôže žiť aktívny život tak ako doteraz. Profesor Vladimír Krčméry v škole vyzbieral fantastickú sumu vo výške 10 tisíc eur, ktorú pani Ester v štúdiu venoval. ...nechce sa mi veriť, že ešte pred týždňom sme spolu veselo klebetili pri natáčaní V siedmom nebi, kde ho Vilo Rozboril požiadal o pomoc pre Esztinéni. Bez mihnutia oka so svojimi kolegami prispeli sumou 10 tisíc eur. Aj vďaka nemu bude mať táto neskutočne silná žena špeciálnu protézu, na ktorú je zvyknutá. Neuveriteľne milý, múdry, galantný a hlavne človek s ohromne veľkým srdcom. Rozprával mi o Afrike, dohadovali sme sa, kedy tam prídeme natočiť reportáž...už sme nestihli... Pán profesor Vladimír Krčméry, bolo mi cťou Vás poznať, cítiť dobro, ktoré z Vás sršalo. Odpočívajte v pokoji!,“ napísala na svojom Facebookovom profile k smutnej správe reportérkaTelevízie JOJ Drahu Dobrovicsová. 

V7N - Vladimír Krčméry Zdroj: TV JOJ

Na nakrúcaní sršal dobrou náladou, entuziazmom a porozumením tak ako vždy. Nič nenasvedčovalo tomu, že presne o týždeň bude jeho životný príbeh navždy dopísaný. „Zomrel Vlado Krčméry. Zomrel mi kamarát. Veď viete. Včera sme si ešte písali, informoval ma, že tete Ester ešte do konca roka chce poslať ďalšie peniažky. Odpočívaj v pokoji, Vlado môj, vzácny rovný človek. Idem sa za Teba pomodliť. Ach Bože,“ napísal v utorok v noci na svojom Facebookovom profile moderátor Siedmeho neba Vilo Rozboril. 

Pozostalým vyjadrujeme úprimnú sústrasť!