Laura sa pred dvomi rokmi druhýkrát narodila: Chodiť i hovoriť sa musela učiť odznova!

V Sučanoch žije so svojou rodinou len 18- ročná Laura, s ktorou si život zahral veľmi zvláštnu a krutú hru. Pred dvomi rokmi sa totiž druhý raz narodila a všetko sa musela učiť odznova.

Laura a jej rodina žili normálny život, no pred dvomi rokmi sa všetko zmenilo doslova zo sekundy na sekundu. Mladé dievča bolo samé doma a šlo si umyť vlasy. Keď sa zohla nad vaňu, prebehol ňou impulz a začala sa dráma. "Prišlo mi zle, začala som zvracať. Vtom som si ľahla na zem a už som zavrela oči. Len som vnímala, ako Aďo s bratom klopú na mňa," povie Laura v Siedmom nebi. Na tieto chvíle s hrôzou spomína aj jej mama. "Bola sama doma, takže ja som ju našla v kúpeľni na zemi. Nebola v bezvedomí, ale už nevládala oči otvoriť. Dodnes to mám pred očami," vysvetlí s plačom. Dievčatu v mozgu praskla cievka a celý jej zakrvácal. Lekári ju tak museli okamžite operovať. Prognózy boli veľmi zlé a nezlepšoval ich ani fakt, že sa štyri dni po operácii nevedela prebrať. Rodičov už pripravovali na najhoršie. "Vtedy nás zavolali do nemocnice s tým, že si nás zobrali vedľa a povedali nám, že ten mozog odumiera...," povie Laurina mama.

V7N - Laura a Ado Zdroj: TV JOJ

​Školáčka však mala v sebe obrovskú chuť žiť. Podarilo sa jej dostať z najhoršieho a postupne sa začala vracať do života. Bolo to však nesmierne ťažké. Všetko sa musela učiť odznova. Okrem rodiny bol pre ňu veľkou oporou jej priateľ Aďo, ktorý stál pri nej aj v tých najťažších chvíľach. "Ona sa učila všetko odznova. Chodiť, rozprávať, normálne ako malé dieťa. A tento Aďo...mladý chalan. Ona mu aj hovorila: Choď za inou. Nezdržuj sa so mnou. Ale ten Aďo sa každý deň počas toho, ako bola v kóme, chodil modliť do nemocničnej kaplnky, podporoval ju a je s ňou stále. Ja nevidím krajší dôkaz lásky. Predsavzatia, že v dobrom, aj v zlom. Takže, pre mňa je to nádherný príbeh lásky. Hrozne im držím palce, lebo pre mňa sú to Rómeo a Júlia, by som povedal," zhodnotil moderátor Vilo Rozboril.


Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!