Majka náhle ostala na svoje štyri deti sama: Večer si jej muž ľahol a ráno sa nezobudil!

Mladá vdova Majka z obce Cabaj - Čápor prežíva najťažšie obdobie svojho života. Pred pár mesiacmi jej totiž náhle zomrel manžel. Jej smútok je obrovský, čerstvý a s blížiacimi sa Vianocami sa ešte viac stupňoval. Siedme nebo preto muselo zasiahnuť.

Majka a Michal žili so svojimi štyrmi dcérami šťastný a spokojný život. Všetci sa veľmi ľubili a každú voľnú chvíľu sa snažili tráviť spolu. Cez víkendy často chodievali na spoločné výlety, ktoré milovali. Mladá žena bola na svojho muža nesmierne pyšná. Bol nielen skvelý partner, ale aj otec, zamestnanec a dobrý človek. "Ja som bola asi najžiarlivejšia žena pod slnkom. On bol neskutočný. Pre mňa to bol krásny chlap, šikovný, mohutný a ešte aj múdry. Vynašiel sa v každej situácii. A šoférovanie? Nepoznám takého chlapa," povie o svojom zosnulom mužovi v Siedmom nebi.

V7N - pomoc vdove Zdroj: reprofoto

Všetko sa však v lete dramaticky zmenilo. Aby Michal nezobudil svoje dievčatá, keď sa vracal domov neskoro, chodieval spávať k svojim rodičom. To sa stalo aj v osudný deň. "Bola nedeľa, už bolo jedenásť hodín a zrazu mi volal jeho brat. A on mi povedal, že: Prosím ťa, prines zdravotnú kartičku, my nevieme Michala zobudiť. Ja, keď som videla, že ho oživujú, ja už som vedela, že je zle. Keď sanitkár povedal, že kto videl naposledy pána živého, to bolo...ja vám to ani neviem opísať. To by si nikto neprial počuť," zaspomínala si na tragickú chvíľu. Michal v spánku dostal rozsiahly infarkt myokardu a zomrel. Mal len 38 rokov... Lekári neskôr skonštatovali, že by ho nevedeli zachrániť ani v prípade, že by sa mu to stalo rovno v nemocnici. Infarkt totiž postihol najväčšiu cievu. "On bol pritom asi najzdravší chlap v dedine," vysvetlila Majka so slzami v očiach.

V7N - pomoc vdove Zdroj: TV JOJ

Bolesť, ktorú mladá žena cítila, sa podľa nej ani nedá opísať. "Stalo sa to ako lusknutím prsta. Nemôžete mu nič povedať, nemôžete ho vyhrešiť, nemôžete mu ani len to posledné ľúbim ťa povedať," rozplakala sa. Okrem obrovského žiaľu sa však borí aj s finančnými problémami. Mesačne dostáva len 240 eur na deti, vdovské a sirotské jej ešte úrady nepriznali. "To, že vy ste prišli, do slova a do písmena, to je dar z neba. On tam musel chodiť kolenačky v tom nebi a prosiť, aby mu niekto zoslal pomoc pre jeho deti." Keď sa do Siedmeho neba dostal tento príbeh, tvorcovia neváhali ani sekundu a bežali im na pomoc. "Po prvé, budú mať prvé Vianoce bez otca. A po druhé, vybavovanie sirotského a vdovského na Slovensku trvá tak príšerne dlho. Mne, keď tie deti opisovali, že oni sa nesprchujú raz za dva dni alebo každý deň, ale len raz za tri dni, lebo chcú šetriť na vode. Fakt sú zle na tom finančne. Povedali sme si, že tejto rodine chceme pred Vianocami pomôcť," povedal pre joj.sk Vilo Rozboril.

V7N - pomoc vdove Zdroj: TV JOJ

 




Sledujte obľúbené V siedmom nebi každú sobotu o 20:40 na JOJke!